27 / 04 / 2024

zonguldak Çatalağzı Termik Santrali

zonguldak Çatalağzı Termik Santrali

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde, bir termik santralin 660 megavatlık ilave santral başvurusuyla ilgili "Çatalağzı geleceğini tartışıyor" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Çatalağzı Termik Santrali özelleştirilerek kömür kullanan bir yapıya dönüşecek!

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir Çatalağzı Termik Santrali ile ilgili : "Kentte kurulu Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirilmesiyle ithal kömür kullanan yapıya dönüşme ihtimali yüksektir" dedi..

1939'da Karadeniz Çatalağzı limanı 12 milyon liraya mal olacakmış!

Karadeniz'de inşa edilmesi planlanan Çatalağzı limanı için 12 milyon lira harcanmış. 1939'da Söz konusu proje için İngiliz Kredisi temin edilmiş...

Zonguldak'ın en gözde ilçesinde imarlı tarla satılıyor! Fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Çaycuma  ilçesi Filyos Mahallesi'nde bulunan tarla satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın saat 14:15'tegerçekleştirilecek.

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin otopark ihtiyacı TBMM'de!

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin otopark ihtiyacı için Zonguldak Kız Meslek Lisesi'nin tarihi binasının yıkılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zonguldak’ta akılalmaz dolandırıcılık! Sattığı daireleri kayınvalidesine devretti!

Zonguldak'ta müteahhitlik yapan Ragıp Bayraktar hakkında, 2015'te inşası başlayan ve sadece yüzde 20'si biten binayla ilgili ödeme yapmalarına rağmen konutlarını alamadıklarını belirten hak sahipleri, şikayette bulundu. İddiaya göre müteahhit söz konusu daireleri kayınvalidesine devretti.

Mesut Özil Zonguldak'a spor kompleksi yaptırıyor!

İsmi şu sıralar Fenerbahçe ile anılan Arsenal'ın yıldız oyuncusu Mesut Özil, memleketi Zonguldak'a spor kompleksi yaptıracak. 

TOKİ Zonguldak Üzülmez başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Zonguldak Üzülmez projesi için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Zonguldak Üzülmez başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Zonguldak Üzülmez projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi yarın başlıyor.

Bartın ve Zonguldak'ta öğrenci yurdu inşaatları tamamlandı!

Toksözler Petrol ve İnşaat Genel Müdürü Sefa Toksöz, “2018’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun ihalelerini kazanarak Bartın ve Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki öğrenci yurdu projelerini üstlendik. Pandemi sürecinde yaşadığımız zorluklara rağmen, kamu yararı gözeterek inşaatlarda sona geldik” dedi. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

TOKİ Zonguldak Üzülmez 1. Etap başvuruları başladı!

TOKİ Zonguldak Üzülmez 1. Etap 269 konut başvuruları başladı. 

TOKİ Zonguldak Üzülmez 1. Etap başvuruları yarın!

TOKİ Zonguldak Üzülmez 1. Etap 269 konut başvuruları yarın itibariyle başlıyor...

TOKİ Zonguldak Üzülmez başvuruları 7 Eylül'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Zonguldak Üzülmez projesinde bulunan 269 adet konut için başvurular 7 Eylül'de başlıyor...

TOKİ Zonguldak Gökçebey projesinin ihalesi yapıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Zonguldak Gökçebey projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

zonguldak Çatalağzı Termik Santrali Haberi

zonguldak Çatalağzı Termik Santrali

Belediye tarafından belde meydanında gerçekleştirilen toplantıda, vatandaşlara termik santralin kirliliğine dikkati çekmek amacıyla maske dağıtıldı. 


Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların Zonguldak'ın geleceği için toplanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.


Geçmişte beldede termik santral kurulmasına izin verildiğini ifade eden Akgün, şöyle konuştu:


"Birileri burada yaşayanlara sormadan Ankara'da karar veriyor. Biz de burada termik santrale katlanacağız. Biz de vatandaşız ve bizim de söz hakkımız var. Çatalağzı ve Muslu beldelerinde 'termik santral yerine tekstil fabrikası kuracağız' diye kimse bir şey demiyor. Termik santralin zararlarını anlatmaya gerek yok, bilimsel olarak belli. Beldemizde yeteri kadar termik santral kuruldu. Bundan sonra beldemizde termik santral istemiyoruz. 'Mevcutlarının eksikleri giderilsin ve biz burada sağlıklı yaşayalım' diyoruz. Bu da bizim temel insan hakkımızdır. Termik santralin kurulmaması için kenetlenmemiz...