05 / 05 / 2024

Zonguldak heyelan evleri

Zonguldak heyelan evleri

Zonguldak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle risk altındaki 11 ev tahliye edildi. Vatandaşların güvenli konutlara geçirileceği açıklandı.

Zonguldak'ta heyelan! 38 konut tahliye edildi!

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle yapılan hasar tespiti sonucunda 38 konut boşaltıldı.

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta heyelan sonrası yıkılma riski taşıyan bina için tahliye kararı alındı. 

Zonguldak'ta heyelan sonucu bir evin duvarı yıkıldı! 

Zonguldak'ta yaşanan heyelanda bir evin yatak odası ve mutfak duvarı yıkıldı.

Zonguldak'ta heyelan: 3 katlı bina boşaltıldı!

Zonguldak'ta meydana gelen heyelanın ardından bir bina tedbir amacıyla tahliye edildi. 

Zonguldak'ta heyelan: 3 ev boşaltıldı!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından mahalle yolunun bir bölümü çöktü. AFAD ekipleri tarafından 3 ev risk nedeniyle tahliye edildi.

Zonguldak Kozlu'da 6 ev kullanılmaz hale geldi!

Zonguldak'ın Kozlu ilçesi Taşbaca mahallesinde dün gece oluşan heyelan sonrasında 6 ev kullanılmaz hale gelirken, yaklaşık 20 kişi sokakta kaldı..

Zonguldak Ontemmuz'daki evler tapudan mahrum!

Zonguldak merkezde yer alan Ontemmuz mahallesinin evleri, kimine göre yüz, kimine göre yüz elli yaşında. Gelin görün ki, mahalleli, atalarının kurduğu, savunduğu, yaşattığı bu taşınmazların tapusundan mahrum.

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

Trabzon'da başlayan heyelan evleri yıktı!

Trabzon'un Of ilçesi Pınaraltı Mahallesi’nde meydana gelen heyelan yüzlerce vatandaşı mağdur etti.

Zonguldak'ta riskli 11 ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle risk altındaki 11 ev tahliye edildi. Vatandaşların güvenli konutlara geçirileceği açıklandı.

Zonguldak'ta yurt inşaatının duvarı çöktü!

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde yurt inşaatının sürdüğü arazide istinat duvarı çöktü. Heyelanın yakınında bulunan evler ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

Bilinçsiz yapılaşma heyelan riskini artırır!

Zonguldak yaşanan heyelan ve sel felaketlerini tetikleyen risk faktörlerini açıklayan BEÜ Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kurtuluş Sedar Görmüş, doğal su toplama çizgilerinin korunması gerektiğini vurguladı.

Zonguldak Gökçebey TOKİ Konutları kurası ne zaman?

TOKİ Zonguldak Gökçebey Evleri için kura çekiliş heyecanı başladı. Peki Zonguldak Gökçebey TOKİ Konutları kurası ne zaman?

Zonguldak heyelan evleri Haberi

Zonguldak heyelan evleri

Zonguldak'ta iki gündür etkili olan sağanak, Çaydamar Mahallesi İnci Sokağı'nda toprak kaymasına neden oldu. Heyelanın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, incelemelerin ardından risk altında bulunan 11 evin tahliye edilmesine karar verildi. Evlerin ayrılan vatandaşların güvenli konutlara yerleştirileceği açıklandı.

AFAD olarak vatandaşların yanlarında olduklarını söyleyen AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, "Mahallemizde 11 konutu şu an heyelan tehlikesiyle boşalttık. Vatandaşlarımızı güvenli konutlara geçireceğiz. Daha sonra AFAD olarak buradaki gerekli çalışmaları tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Mahallede yıllardır heyelanların meydana geldiğini anlatan Mahalle muhtarı Mehmet Zaman ise "Dün geceki yağmurdan dolayı burada bir heyelan meydana geldi. Belediye ve AFAD ekipleri gelip incelemelerde bulundu. Yetkililerden yardım istiyoruz, buradaki insanların rahat yaşayabilmeleri için yardım edilmesini rica...