28 / 07 / 2024

zonguldak Kubbet-üs Sahra projesi

zonguldak Kubbet-üs Sahra projesi

Mescid-i Aksa Külliyesi'nde yer alan ve Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıktığı yere yapılan Kubbet-üs Sahra'nın mimari açıdan birebir benzeri, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde inşa edilecek. Mescidin 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Ev fiyatları yüzde 110, kira fiyatları yüzde 138 arttı! Evlerin ortalama metrekare fiyatı 19 bin 536 TL oldu

Bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 110, kiralar ise yüzde 138 artış gösterdi. Yıllık değer artışı en fazla olan iller Kırklareli, Edirne ve Zonguldak olarak sıralandı. Evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 19 bin 536 TL oldu.

Manisa ve Zonguldak için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ve Zonguldak illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana'daki sahra hastanesinin altyapısı tamamlandı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da inşa edilen sahra hastanesinin altyapısında sona gelindiğini duyurdu...

Çıldır-Aktaş ve Türkgözü sınır kapılarına 8 tane sahra hastanesi kuruldu! 

Türkiye ile Gürcistan arasında bulunan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na 4'er şekilde olmak üzere 8 sahra hastanesi kuruldu...

4 sınır kapısında Sahra Hastanesi kurulacak!

Türkiye’nin sınır komşusu İran’da Corona virüsü nedeniyle ölümlerin artması, sınır kenti olan Ağrı ve Van’da önlemleri artırdı. Kapıköy Gümrük Kapısı ile Gürbulak Sınır Kapısı'nda, koronovirüse karşı alınan önlemler kapsamında sahra hastaneleri kuralacak...

Zonguldak'ta acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak'ta gemi söküm tesisine tepki!

Zonguldak'ta kurulması planlanan gemi söküm tesisine yöre halkı tepki gösterdi. Halk toplanarak Kilimli sahilinde eylem yaptı.

Zonguldak’ta ev sahibi dehşet saçtı! Kiracısını vurdu!

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde kiracısıyla tartışan ev sahibi, kiracısını av tüfeğiyle evin 1’inci katından ateş ederek vurdu.

Zonguldak Devrek TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Zonguldak Devrek Çaydeğirmeni TOKİ projesinde yer alan 427 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Zonguldak Ereğli'deki hastane alanına kampüs tartışması!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı 5 Eylül'de düzenlenecek. Eski devlet hastanesi alanının askeri güvenlik bölgesine alınması kararının imara işlenmesi konusu mecliste görüşülecek.

zonguldak Kubbet-üs Sahra projesi Haberi

zonguldak Kubbet-üs Sahra projesi

Mescid-i Aksa Külliyesi'nde bulunan ve Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıktığı yere yapılan Kubbet-üs Sahra'nın benzeri, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde inşa edilecek.


Kudüs'te ortası kubbeli sekizgen bir bina olarak yapılan Kubbet-üs Sahra'nın mimari olarak birebir benzerinin farklı ölçülerde inşa edilmesi için proje hazırlandı.


Yapılan protokol gereği temeli Kozlu Belediyesince yapılacak, diğer masrafları ise Zonguldaklı Aydoğan ailesince karşılanacak mescit, Kubbet-üs Sahra'nın Türkiye'deki ilk benzeri olacak.


Kozlu Kaymakamlığının koordinesinde yürütülecek proje kapsamında, bin metrekare avlu içinde 260 metrekare olacak mescitte yaklaşık 200 kişi ibadet edebilecek.


Bahçesinde Kubbet-üs Sahra'nın giriş kemerinin de bulunacağı mescitte, orijinaline uygun renkli taş ve mozaik süslemenin yanı sıra özellikle Osmanlı dönemindeki onarımda eklenen çiniler de yer alacak.


6 ayda tamamlanacak

Zonguldak Valisi Ali Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi çok önemsediklerini belirterek katkı sağlayan herkese teşekkür...