07 / 05 / 2024

zonguldak tekel binası son durum

zonguldak tekel binası son durum

Tekel binası ortada kaldı Zonguldak şehir merkezinin ortasında atıl bir halde duran eski Tekel binasının akıbeti merak ediliyor. Halk binanın yıkılması ile kazanılacak alanın kent meydanı olarak projelendirilmesini istiyor.

Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti mecliste!

İnşası devam eden Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı. 

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin otopark ihtiyacı TBMM'de!

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin otopark ihtiyacı için Zonguldak Kız Meslek Lisesi'nin tarihi binasının yıkılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Zonguldak BEÜ Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Teknopark'ın hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Teknopark'ın Zonguldak'ta önemli işleri hayata geçirmesi planlanıyor.

Zonguldak Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde hayata geçirilen Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Çaycuma OSB'de hizmet binası ihalesi 28 Eylül'de!

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı tarafından hizmet binası yaptırılacak. Bina yapım işi için 28 Eylül'de ihale gerçekleşecek..

Zonguldak Çaycuma OSB hizmet binası yapım işi ihalesi 17 Ağustos'ta!

Zonguldak Çaycuma OSB, hizmet binası yapım işi için ihale düzenliyor. Hizmet binası yapım işi ihalesi 17 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Zonguldak Merkez'de kan bağış merkezi binası işi ihale edilecek!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Zonguldak Merkez'de kan bağış merkezi binası için proje işi ihale ediliyor. İhale 18 Mayıs'ta yapılacak..

Zonguldak Amelebirliği binasının yıkımı durdu mu?

Amelebirliği'nin Nizam Caddesi'ndeki binada faaliyet gösteren hizmet binasının yıkım çalışmalarına başlanmıştı. Yüklenici firma binadaki demir aksam ve pencerelerin sökümünü yapmıştı. Ancak binadaki yıkım çalışmaları durduruldu.

Zonguldak Amelebirliği eski yönetim binası yıkılacak mı?

Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, "Zonguldak'taki eski yönetim binamızda iş güvenliğini tehdit eden yapım özelliklerini gördük. Binanın kentsel dönüşüm kapsamında çalışma yapılmasına karar verdik." dedi.

Zonguldak'taki Lavuar, Tekel ve Gümrük alanları ne olacak?

Zonguldak şehir merkezinin 3 ana noktası Lavuar alanı, eski Tekel binası ve yine eski Gümrük Müdürlüğü’nün bulunduğu alanlar boş ve atıl bir halde bekliyor.

Zonguldak'ın yeni devlet hastanesi nereye yapılacak?

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi (dört yüz yataklı) hizmet binası ile ilgili mevcut yerde ki inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde durmuştu. Yeni hastane yeri için şehir merkezinde tam 40 dönüm bir yer buldu.

zonguldak tekel binası son durum Haberi

zonguldak tekel binası son durum

Bülent Ecevit Caddesi üzerindeki yıllarca Tekel binası olarak kullanılan bina ile ilgili bu güne kadar her hangi bir proje üretilememesi tepkilere neden olurken, binanın yıkılması ile kazanılacak alanın kent meydanı olarak projelendirilmesi isteniyor. 


Yaklaşık 3 yıl önce Tekel binasının, Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne tahsis edilmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün ise buraya hizmet binası düşüncesi itirazlara neden olmuş, konu yargıya taşınmıştı. 


Zonguldak'ın kent girişinde bulunan eski Tekel binasının cam ve çerçevelerinin kırık, adeta kaderine terk edilmesi ve yıllardır her hangi bir proje üretilememesi tepkilere neden olurken, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zonguldak Belediyesi'nin alanın kent meydanı olarak halkın kullanımına açılması yönünde karar alması bekleniyor. 

Yıllarca hiçbir kurumun ilgilenmediği ve adeta ortada bırakılan, Zonguldak-Ankara girişindeki Tekel binası ve çevresinin kentsel dönüşüm kapsamında...