01 / 05 / 2024

Zonguldak Amelebirliği binasının yıkımı durdu mu?

Zonguldak Amelebirliği binasının yıkımı durdu mu?

Amelebirliği'nin Nizam Caddesi'ndeki binada faaliyet gösteren hizmet binasının yıkım çalışmalarına başlanmıştı. Yüklenici firma binadaki demir aksam ve pencerelerin sökümünü yapmıştı. Ancak binadaki yıkım çalışmaları durduruldu.



Türkiye'nin ilk sosyal yardım kuruluşu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün özel talimatıyla kurulan Amelebirliği yönetimi tarafından alınan karar gereği, Nizam Caddesi'ndeki hizmet binası yıkılıp, Kız öğrenci yurdu yapılacaktı. Projesi hazırlanıp, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınan izinle birlikte Amelebirliği'nin Nizam Caddesi'ndeki binada faaliyet gösteren çok sayıda esnafın tahliye edilmesinin ardından, Mayıs ayında gerçekleştirilen ihale ile binanın yıkım işlerini alan yüklenici firma yıkım çalışmalarına da başlamıştı. İhale yoluyla yıkım işlerini alan yüklenici firma binadaki demir aksam ve pencerelerin sökümünü yapmış, ancak aradan birkaç gün geçmeden binadaki yıkım çalışmaları bilinmeyen bir nedenle durdurulmuştu. 


YIKIM NEDEN DURDU? 

Amelebirliği'nin Nizam Caddesi'nde bulunan hizmet binasının Kız öğrenci yurdu yapılacak olması nedeniyle yaklaşık 2 ay önce başlatılan yıkım çalışmalarının kısa sürede lanacağı açıklanmasına, ihale sözleşmesine göre de yüklenici firmanın 15 gün içerisinde yıkım çalışmalarını tamamlaması öngörülürken, yıkımın neden durduğu ve ne zaman başlayacağı konusuna açıklık getirilmesi bekleniyor. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yıkımı başlayan binanın yeniden ihaleye çıkarılarak yıkım çalışmalarının yeniden başlayacağı ileri sürülürken, Amelebirliği Başkanlığı tarafından konu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor. 


İnanış Gazetesi


Geri Dön