22 / 05 / 2024

Zonguldak Amelebirliği binası

Zonguldak Amelebirliği binası

Amelebirliği'nin Nizam Caddesi'ndeki binada faaliyet gösteren hizmet binasının yıkım çalışmalarına başlanmıştı. Yüklenici firma binadaki demir aksam ve pencerelerin sökümünü yapmıştı. Ancak binadaki yıkım çalışmaları durduruldu.

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi çeklinde nitelendirilen depremlerde çevresindeki yıkıma karşın ayakta kalan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası, rezerv alanda kaldığı için yıkılacak. Mühendisler, söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

TOKİ Zonguldak projesi için düğmeye bastı! 120 konutluk ve 12 dükkanlık yeni proje geliyor!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zonguldak'ta da 120 konut ve 12 dükkanlık yeni proje inşa edecek.

TOKİ Zonguldak projesi için düğmeye bastı! Tam 369 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Zonguldak projesi için ihale tarihini açıkladı. İşte detaylar...

TOKİ Zonguldak projesi için düğmeye bastı! O ilçede 369 yeni konut inşa edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zonguldak projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Zonguldak projesinde 369 konut yer alacak. İşte detaylar...

TOKİ Zonguldak projesi için tarih belli oldu! Zonguldak'a yüzlerce ucuz ve yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zonguldak projesi için start verdi. TOKİ Zonguldak projesinde 369 adet yeni konut yer alacak.

TOKİ Zonguldak projesi için tarih belli oldu! Beycuma'ya 120 ucuz konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Zonguldak Beycuma'da 120 yeni konut inşa edecek. Beycuma projesinin ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Zonguldak Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31499 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak Devrek için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili Devrek ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31478 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak Amelebirliği binası Haberi

Zonguldak Amelebirliği binası

Türkiye'nin ilk sosyal yardım kuruluşu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün özel talimatıyla kurulan Amelebirliği yönetimi tarafından alınan karar gereği, Nizam Caddesi'ndeki hizmet binası yıkılıp, Kız öğrenci yurdu yapılacaktı. Projesi hazırlanıp, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınan izinle birlikte Amelebirliği'nin Nizam Caddesi'ndeki binada faaliyet gösteren çok sayıda esnafın tahliye edilmesinin ardından, Mayıs ayında gerçekleştirilen ihale ile binanın yıkım işlerini alan yüklenici firma yıkım çalışmalarına da başlamıştı. İhale yoluyla yıkım işlerini alan yüklenici firma binadaki demir aksam ve pencerelerin sökümünü yapmış, ancak aradan birkaç gün geçmeden binadaki yıkım çalışmaları bilinmeyen bir nedenle durdurulmuştu. 


YIKIM NEDEN DURDU? 

Amelebirliği'nin Nizam Caddesi'nde bulunan hizmet binasının Kız öğrenci yurdu yapılacak olması nedeniyle yaklaşık 2 ay önce başlatılan yıkım çalışmalarının kısa sürede lanacağı açıklanmasına, ihale sözleşmesine göre...