28 / 04 / 2024

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 



Suriye’de 2011 yılında patlak veren iç savaştan sonra Ankara-Şam ilişkileri koparken Suriye’nin  Ankara  Büyükelçiliği, 2012 yılında Türkiye’nin diplomatların ülkeyi terk etmesi talebinden sonra kapatıldı. O tarihten bu güne kadar boş olduğu bilinen büyükelçilik binası ile ilgili dikkat çeken bir olay yaşandı; geçtiğimiz günlerde binanın kiraya verileceği bilgisine ulaşıldı.

BÜYÜKELÇİLİK BİNASI KİRALIK!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Sedat Simavi Sokak’ta konumlanıyordu. İçinde yenileme çalışmaları başlatılan binanın dışına da “Kiralık” afişi asıldı. Binanın “şahıs mülkü” olduğu belirtilmekte.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

2021'nin mart ayında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Helikopterlerle bombalamak suretiyle ölümler her geçen gün artıyor. Buna seyirci kalmak, müdahale etmemek mümkün değil” sözlerini sarf ettiği zamanda Türkiye, önce konsolosluk hizmetlerini durdurmuş, ardından da Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’ni kapatmıştı.

O dönemin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Suriye’den ayrılarak Türkiye’ye döndü. Mayıs 2012’deki Hule katliamının ardından ise diplomatik ilişkiler askıya alınmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, “Ev sahibi ülke olarak, Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi’nin 9. maddesi gereğince Suriye’nin Ankara’daki maslahatgüzarı ve büyükelçilikteki diğer tüm diplomatik personelin 30 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 72 saat içinde ülkemizden ayrılması talep edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

Ünlü yönetmen kiracısı ile mahkemelik oldu! Kira artışı yeterli değil!
ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!
İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

Geri Dön