26 / 07 / 2024

zonguldak termik santralleri

zonguldak termik santralleri

Karma Endüstri Bölgesi ilan edilen Filyos Vadisi’ nde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ nın çalışmaları sürerken, bölgeye yapılması talep edilen termik santral projesi halkın tepkisini çekti...

Ankara-Sivas Yüksek YHT projesiyle ilgili 8 soru önergesi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Kayaş-Elmadağ altyapı ihalesini alan şirket ve şirketin mühürlenen termik santralleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zonguldak Çatalağzı'nda santral sayısı 7'ye yükselecek!

Zonguldak'ın 8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde, halen üç termik santral faaliyet gösterirken, tamamlanma ve ÇED sürecinde olan projelerle birlikte kömürle çalışan santral sayısı 7'ye yükselecek.

Zonguldak'ın Muslu termik santral ÇED toplantısı iptal oldu!

CHP'li 20 milletvekilin de katılacağı Muslu beldesine inşa edilecek ek termik santrale ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin salona alınmaması nedeniyle yapılamadı.

Ceyhan Saldanlı'dan Zonguldak'taki termik santrale ilişkin açıklama!

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki termik santrale ilişkin, "Burada ilave bir ünite yapmayı planladık. Bunu da halkımıza soracağız. Halk istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız" dedi.

Zonguldak Kilimli'ye 5. termik santral yapılacak!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı toplam 1760 megavat gücündeki 3 termik santrale ilave olarak 1300 megavatlık 4. santralin yapımı sürerken, 660 megavatlık 5. santralin de yapılmasına onay verildi.

ÖYK, Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri ihalesini onayladı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri devredildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de 685.5 milyon dolar teklifle kazanan Konya Şeker'e devrini onayladı.

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri devredildi!

Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'da bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası'nın IC içtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ.'ye devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Yatağan ve Çatalağzı termik santralleri modernize edilecek!

Bereket Enerji Grubu, Yatağan ve Çatalağzı termik santrallerini devralarak kurulu gücünü ikiye katladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, iki tesisin de modernize edileceğini bildirdi

Çelikler İnşaat'tan iki termik santrale 521 milyon dolar!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu...

Orhaneli ve Tunçbilek santralleri ihalesini Çelikler İnşaat kazandı!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu..

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri'ne 521 milyon dolar!

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Bursa Orhaneli ve Kütahya Tunçbilek Termik Santralleri'nin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 521 milyon dolar ile Çelikler İnşaat'ın verdiğini açıkladı.

Orhaneli ve Tunçbilek Santrallari pazarlık görüşmesi bugün!

ÖİB tarafından yapılan açıklamaya göre Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

zonguldak termik santralleri Haberi

zonguldak termik santralleri


Karma Endüstri Bölgesi ilan edilen Filyos Vadisi’nde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın çalışmaları sürerken, bölgeye yapılması talep edilen termik santral halkın tepkisini çekti. Bitki çeşitliliği ve doğası nedeniyle çevrecilerin ilgisini gören beldede yapılması talep edilen termik santralle ilgili ÇED toplantısı gerçekleştirilecek.Toplantı öncesi konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, santrale karşı olduklarını ifade etti. Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Dr. Meltem Gürbüz ise Zonguldak’ta termik santrallerin fazlalığına dikkat çekerek, santrallerin halkın sağlığına zarar verdiğini ifade etti. Dernek Başkanı Meltem Gürbüz, Zonguldak ne yazık ki termik santralin çok olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Son zamanlarda arka arkaya bu gelişmeleri yaşıyoruz.


Filyos’ta yapılması düşünülen endüstri bölgesinin projesi ile ilgili de gerçekten çekincelerimiz var. Orada dünyanın en fazla bitki çeşidinin yetiştiği düşünülürse, endüstri bölgesi ilan edilmesi...