02 / 05 / 2024

zonguldaktaki maden ocakları

zonguldaktaki maden ocakları

Zonguldak'ta 31 maden ocağı üretime kapatıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş müfettişlerinin kentteki kömür işletmelerine yönelik denetimlerinin sürdüğünü söyledi.

Zonguldak'ta özel kömür işletmeleri üretime başladı!

Zonguldak'ta maliyetleri yarı yarıya arttığı gerekçesiyle üretima ara veren kömür işletmeleri, yeniden faaliyete geçti. Özel kömür ocağının ortaklarından Musa Demir konu ile ilgili açıklama yaptı.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Tacikistan yatırımlarında inşaat ve sanayi sektörü ilk sıralarda!

Tacikistan'a geçen sene 645 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı. Doğrudan yabancı yatırımların, sanayi, iletişim, tarım, altyapı, inşaat, jeolojik arama-keşif ve maden ocaklarının işlenmesi alanlarına yapıldığı belirtildi.

Alican Önlü: Tunceli maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır!

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

Aydın Kalker ve Kırma-Eleme Tesisleri projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da !

Aydın İli, Söke İlçesi, Yamaç Mahallesinde 2-A Grubu Maden Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisleri Projesi planlanmaktadır. Projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da yapılacak.

Sarıyer Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi'nin toplantısı 17 Mart'ta!

Akdağlar Mad. San. ve Tic. A:Ş tarafından, İstanbul Sarıyer'de II (a) Grubu Maden Ocakları (Kalker, Kumtaşı) Ve Tesisleri, Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi projesinin işletilmesi için 17 Mart günü halk toplantısı düzenlenecek.

1992 yılında Haliç'in pisliği Karadeniz'e aktarılacakmış!

1992 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'i temizlemek için Karadeniz'e 30 kilometrelik boru hattı çekilmesi ve pisliğin hava pompalarıyla emilerek Terkos ile Kilyos arasındaki maden ocaklarına dökülmesi için proje çalışması başlatmış.

Maden ocaklarının yarısı kapatıldı!

Taner Yıldız, Türkiye'de 559 yer altı madeni olduğunu belirterek, "Bunun 217'si kömürle alakalı. Yaptığımız kontroller sonucu herhangi bir sıkıntı, benzer bir kaza yaşanmaması adına yarısı kapatılmış durumda" dedi.

Zonguldak'ta 5 maden ocağı kapatıldı!

Son dönemde artan maden kaza ardından Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel maden ocaklarını kapsayan denetimlerde şimdiye kadar 5 maden ocağında üretim durduruldu.

Soma'da işçi ücretlerini Türkiye İş Kurumu ödeyecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini söyledi

Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kömür ocaklarında özellikle tavanın çökmesini engellemek için kullanılan, "domuzdamı" adı verilen 141 bin hazır tahkimat malzemesi satın alacak.Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak.

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı kirlilik önlenecek!

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Ümraniye Tatlısu ve Şerifali sağlık ocakları gün sayıyor!

Ümraniye Belediyesi 10 yılda yapmış olduğu 250’ye yakın kalıcı esere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Tatlısu ve Şerifali mahallelerinde yapımı devam eden Sağlık Ocakları kısa zamanda bölge insanına hizmet vermeye başlayacak...

Soma Işıklar Maden Ocağı'nda bin 700 işçi işbaşı yaptı!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda dördüncü ve beşinci ayakta üretime izin verilmesi ile birlikte yaklaşık bin 700 işçi işbaşı yaptı.İlçede 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirmişti.

zonguldaktaki maden ocakları Haberi

zonguldaktaki maden ocakları


Kömür ocaklarında yapılan denetimler sonucu işçilerin hayatını tehlikeye sokacak eksikliklerinden dolayı, Zonguldak'ta ki 31 ocakta üretim durduruldu


Zonguldak'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı iş müfettişlerinin 11 Kasım'da başlattığı denetimler sonucunda, 31 maden ocağında üretimin durdurulduğu bildirildi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş müfettişlerinin kentteki kömür işletmelerine yönelik denetimlerinin sürdüğünü söyledi. 


Maden iş yerlerinde kazaların çok fazla yaşanabildiğini anımsatan Demirsu, "Bu nedenle daha önce de sık sık buralar denetlenmekteydi. Ancak 11 Kasım itibariyle sayın Bakanımızın talimatları gereği iş yerlerinde denetimler daha da hızlandırıldı. Kömür ocaklarında yapılan denetimler sonucu işçilerin hayatını tehlikeye sokacak eksikliklerinden dolayı, 31 ocakta üretim durduruldu. Bu işletmeler sadece bakım çalışmalarını devam ettiriyorlar" diye konuştu.  


Demirsu, baca ağızlarında nefeslik olmaması, su boşaltılmasıyla ilgili...