18 / 05 / 2024

zorlu müze projesi sponsor

zorlu müze projesi sponsor

Ahmet Nazif Zorlu, Denizli 'de yerine müze yaptıracağı taş binaların yıkılacak olmasına yönelik tepkilere, " Bu iş bizim uzmanlığımızın dışında, biz yalnızca sponsoruz " dedi

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Milas'ın Arkeoloji Müzesi projesi onaylandı!

Milas’ta Gümüşkesen Anıtı’na yapılması planlanan müze projesi onaylandı. Yeni müzenin yapımına yatırım programına alınması ve ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlanacak.

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık firması seçildi. İnşaata başladık." dedi.

Erzurum Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park projesinin temeli atıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temeli atıldı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Çamlıca Tepesi ulaşım yolları projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Üsküdar İlçesi, Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıktı.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

zorlu müze projesi sponsor Haberi

zorlu müze projesi sponsor


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Denizli'de krize neden olan eski Endüstri Meslek Lisesi taş binalarıyla ilgili açıklama yaptı. Zorlu, taş binaların yerine yapılacak müzeyle ilgili sadece sponsor olduklarını belirterek, "Bu kadar teknik ve uzmanlık gerektiren bir konuda, bizim daha fazla yetki ve sorumluluk sahibi olmamız da beklenemez" dedi.


Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, Denizli'de müze projesine dahil edilmesi beklenen eski Endüstri Meslek Lisesi taş binalarının yıkımına onay vermişti. Bunun üzerine Denizli'deki birçok sivil toplum kuruluşu Zorlu Holding'in Denizli'ye yaptıracağı müze nedeniyle taş binaların yıkılmasına tepki göstermişti. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Yeni Asır'a yaptığı açıklamada, yaklaşık 1.5 yıl önce Türkiye'de yapımı planlanan müzelerden birine sponsor olmalarının istendiğini belirterek, "Bu şehirler arasında Denizli'nin...