18 / 05 / 2024

Zorunlu karşılıklara faiz

Zorunlu karşılıklara faiz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası' nın ( TCMB ) zorunlu karşılıklara ilişkin değişikliğe gittiği Tebliğ, Resmi Gazete' nin bugünkü sayısında yayımlandı. Zorunlu karşılıklara artık faiz ödenecek.

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için yeni dönem Eylül ayında başlamıştı. Peki, Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini hangi taraf karşılıyor? İşte detaylar...

Merkez Bankası’ndan yeni hamle! KKM’den çıkışı hızlandırmak için zorunlu karşılıkları artırdı

TCMB’nin ağustos ayında kademeli bir şekilde kur korumalı mevduat hesaplarından çıkış hedefi koymasına rağmen henüz bugüne kadar beklenen çıkışın gerçekleşmediği belirtiliyor. Banka, bu yüzden son olarak KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılıkları artırdı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi. 

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

TCMB'den yeni hamle: Zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sadeleşmede yeni hamle kapsamında, zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti.

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Zorunlu karşılığa tabi krediler için düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Merkez Bankası'nın Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'inde gerçekleştirdiği değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Merkez Bankası'nın Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'inde neler değişti? İşte ayrıntılar...

Elindeki doları satıp Türk lirası yaparak faize koyanlar dikkat! Artık sona erdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi zorunlu karşılıklara uyguladığı faiz oranını sıfıra çekerken gerçek kişilerde dövizden dönüşüme uyguladığı ilave faiz ödemesini de sonlandırdı.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi sonrası 'zorunlu' ayar!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Merkez Bankası, geçen hafta gösterge faiz oranını 100 baz puan düşürmesinden sonra TL zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını da teknik bir düzenlemeyle aynı seviyelere indirdi.

Merkez Bankası'ndan son dakika haberi! TL'de zorunlu karşılık oranları arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), zorunlu karşılık oranlarını Türk Lirası yükümlülükleri için artırdı.

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık kararı!

Merkez Bankası, bankaların tabi olduğu zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gitti.

TCMB'den zorunlu karşılık düzenlemesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılıklardan (ZK) alınan komisyonları azaltırken, Türk lirası zorunlu karşılıklara ödenen faizleri artırdı.

Merkez Bankası TL zorunlu karşılıklara uygulanan faizi düşürdü!

Merkez Bankası, Türk Lirası zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını yüzde 6'dan yüzde 5'e düşürdü.

Zorunlu karşılıklara faiz Haberi

Zorunlu karşılıklara faiz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) zorunlu karşılıklara ilişkin değişikliğe gittiği Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


TCMB'nin "Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Tebliğ'de 25 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'in" 12'inci maddesi değiştirildi. Buna göre; zorunlu karşılıklara Merkez Bankası'nca tespit edilen usul ve esaslara göre faiz...