03 / 05 / 2024

Zorunlu masrafların güvencesi

Zorunlu masrafların güvencesi

Taşınmaz rehnine konu olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı taşınmaz rehni paraya çevirip, borcun tahsilini isteyebilme hakkına sahip. Buna göre taşınmaz rehni nasıl paraya çevrilir? İşte taşınmaz rehninin paraya çevrilmesi...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

iPhone 13 Pro Max’a Teknosa güvencesi ile sahip olun! 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Satış rekorları kıran iPhone 13 Pro Max’a TeknoSA güvencesi ile sahip olmak mümkün. Peki iPhone 13 Pro Max TeknoSA’da ne kadar? İşte detaylar…

Kovid-19 risklerine karşı KOBİ'lere devlet güvencesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kovid-19 salgınının KOBİ'lere yönelik muhtemel olumsuz etkilerini gidermek amacıyla bu işletmelerin alacaklarına bir yıl devlet güvencesi sağlayacak.

Antalyalı 70 kadın gözleme satarak cami yaptırıyor!

Antalya'da aralarında engellilerin de bulunduğu 70 kadın, dört senedir gözleme yaparak mahalle camisinin yapım masraflarını karşılıyor 

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveni artacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, referandumda çıkacak "Evet" sonucunun ekonominin ve yatırımların güvencesi olacağını söyleyerek, "16 Nisan'dan sonra küresel yatırım algısı güçlenecek, Türkiye'ye güven artacak" dedi.

İşyerleri sigorta güvencesi altında!

Artık işyerleri, depremde fiziki hasar görmesi şartı aranmadan da sigorta güvencesi altına alınıyor. Bunun için aranan tek şart, işyerinin bulunduğu bölgedeki depremin şiddetinin Mercalli ölçeğine göre 8’in üzerinde gerçekleşmesi.

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

Yabancı yatırımcılara imar güvencesi mi geliyor?

Yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya katma değeri yüksek yabancı yatırımlara imar güvencesi geliyor. Bu şirketlerin yatırım için aldıkları arazi ve arsaların imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek.

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Yabancıya 10 yılllık imar güvencesi geliyor!

Yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya katma değeri yüksek yabancı yatırımlara imar güvencesi geliyor. Bu şirketlerin yatırım için aldıkları arazi ve arsaların imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek.

Çevre danışmanlık firmasının görevleri nelerdir?

Çevre danışmanlık firmalarında, en az birinin ise kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 2 yıllık mesleki tecrübeye sahip çevre görevlisi olması zorunlu oluyor. Peki, çevre danışmanlık firmasının görevleri nelerdir?

Üst hakkı iradının güvencesi nedir?

Medeni Kanuna göre, bir taşınmaz maliki, üçüncü kişi lehine arazisinin altında veya üstünde yapı yapmak veya mevcut bir yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkı kurabiliyor. Peki, üst hakkı iradının güvencesi nedir?

Zorunlu masrafların güvencesi Haberi

Zorunlu masrafların güvencesi

Taşınmaz rehninin paraya çevrilmesi!

Türk Medeni Kanununa göre, taşınmaz rehninde söz konusu borcun ödenmemesi durumunda alacaklı, alacağını rehinli taşınmazın satış bedelinden elde etme hakkına sahip oluyor. Taşınmaz rehninin paraya çevrilmesi ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Rehnin paraya çevrilmesi

1. Paraya çevirme şekli

MADDE 873.- Borç ödenmezse alacaklı, alacağını rehinli taşınmazın satış bedelinden elde etme hakkına sahiptir.

Borcun ödenmemesi hâlinde rehinli taşınmazın mülkiyetinin alacaklıya geçeceğine ilişkin sözleşme hükmü geçersizdir.

Aynı alacak için birden çok taşınmazın rehnedilmiş olması hâlinde, rehnin paraya çevrilmesi istemi, taşınmazların tamamı hakkında yapılır. Bununla birlikte, icra dairesi onlardan ancak gerektiği kadarını paraya çevirir.


2. Satış bedelinin dağıtılması

MADDE 874.- Rehinli taşınmazın satış bedeli, alacaklılar arasında sıralarına göre dağıtılır.

Aynı sırada olan alacaklılar arasında o sıraya düşen satış bedeli alacakları oranında dağıtılır.


3. Güvencenin kapsamı

MADDE 875.- Taşınmaz...