06 / 05 / 2024

Zuhal Balsarı kim

Zuhal Balsarı kim

Eva Gayrimenkul İş Geliştirme Direktörü Zuhal Balsarı kimdir? Zuhal Balsarı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Eva Gayrimenkul İş Geliştirme Direktörü Zuhal Balsarı'nın biyografisi..

İstanbul'un yeni yerleşim alanı Başakşehir oldu!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin Lisanslı Değerleme Uzmanı Zuhal Balsarı, İstanbul'un yeni yerleşim alanı olarak öne çıkan Başakşehir'in halihazırda projeleri devam eden metro, üçüncü havaalanı, üçüncü köprü projeleriyle gelişeceğini söyledi...

Zuhal Balsarı: Başakşehir Avrupa yakasının yükselen yeni yaşam alanı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre Başakşehir'de konut metrekare fiyatları 3 bin ila 7 bin TL arasında değişiyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş.'nin Lisanslı Değerleme Uzmanı Zuhal Balsarı Başakşehir'i değerlendirdi...

Gayrimenkul değerleme uzmanları lisanslaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Zuhal Balsarı Keskin, Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı verilen gayrimenkul değerleme uzmanının görevlerini anlattı.

Yüzde 8 KDV oranı konut alım cazibesini arttıracak!

Zuhal Balsarı, 2016/9153 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla 8/9/2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre yüzde 18 KDV oranına tabi konutların 31/03/2017 tarihine kadar teslimlerinde vergi oranının yüzde 8'e indirildiğini kaydediyor.

Yapı kullanma iznini kim verir?

Yapı kullanma izin belgesi, ruhsatlı bir projenin, inşaat çalışmaları bittikten sonra, söz konusu yapıda oturumun başlaması için alınıyor. Peki, bu izin nasıl alınır? Yapı kullanma iznini kim verir?

Yapı kullanma izin belgesi harcı kim öder?

İnşaat çalışmaları bitmiş bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge için harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı kim öder?

Dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinin mükellefiyeti, binanın kullanımı ile başlıyor. Peki, dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Konut tapu harcını kim öder?

Tapu harçlarını Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede belirtilen kişiler ödemek ile mükellef oluyor. Peki, devri gerçekleşen konut tapu harcını kim öder? Alıcı mı satıcı mı?

Veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. İlam, Sulh Hukuk Mahkemesinin yanı sıra noterden de çıkarılabiliyor. Peki, veraset ilamını kim çıkarabilir?

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Zuhal Balsarı kim Haberi

Zuhal Balsarı kim

Zuhal Balsarı kimdir?

Eva Gayrimenkul İş Geliştirme Direktörüdür. Kendisi Eva’da Perakende Kredilere yönelik hizmet veren EVA plus departmanını yönetmekte olup, aynı zaman iş geliştimeden sorumludur. 


Türk gayrimenkul piyasasında özellikle danışmanlık, geliştirme ve değerleme konularında yaklaşık 14 yıllık  bir iş tecrübesine sahiptir.  


Gayrimenkul sektöründe çok sayıda gayrimenkul ve gayrimenkul projesinin geliştirme, yer seçimi, değerleme ve fizibilite çalışmalarında rol almıştır. 


1999 yılında Turyap Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’ de başladığı çalışma hayatına, 2003-2008  yılları arasında TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’ de Yönetici olarak devam etmiştir. 


Geçtiğimiz 2,5 yıl boyunca Standard Ünlü Menkul Değerler A.Ş. Gayrimenkul bölümünde Müdür olarak görev yapmıştır. Zuhal Balsarı Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı değerleme uzmanıdır. 


Eva Gayrimenkul..

Eva Gayrimenkul, Eylül 2008 tarihinde  İstanbul  ’da EVA Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. adı altında 220.000 TL sermaye ile kurulmuştur....