16 / 05 / 2024

Zülfü Livaneli Yahudi Kültürü Avrupa Günü

Zülfü Livaneli Yahudi Kültürü Avrupa Günü

İstinye Park AVM’de ve Beyoğlu Galata’da eş zamanlı olarak yapılan Yahudi Kültürü Avrupa Günü etkinliklerine katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ayşe Kulin, Mario Levi, Bensiyon Pinto ve Zülfü Livaneli'nin imza gününe katıldı.

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zülfü Geçer tarafından kuruldu.

Zülfü Demirbağ'dan Elazığ'daki depremzedeler için tepki çeken açıklama!

Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler" dedi.

İsrail, Yahudi yerleşim birimlerinin inşasını hızlandırıyor!

İsrail yönetimi, ABD başkanlığına Joe Biden'ın seçilmesiyle gerçekleşecek yönetim olan değişikliği öncesinde işgal altında olan Batı Şeria ve Kudüs topraklarındaki yasadışı Yahudi yerleşim birimleri inşa ve genişletme faaliyetlerine de hız verdi.

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

Mpm Mimarlık İnşaat Ve Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mpm Mimarlık İnşaat Ve Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fikriye Özkılıç ve Zülfü Özkılıç tarafından kuruldu.

Akyılmaz Otelcilik Turizm ve İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akyılmaz Otelcilik Turizm ve İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Halil Zülfü Çetinkaya tarafından kuruldu.

Trowicon Telekomünikasyon Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trowicon Telekomünikasyon Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Mahir Zülfü Sarıkaya tarafından kuruldu. 

Galata Renovation Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Galata Renovation Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Zülfü Taşel tarafından kuruldu.

Yahudi yerleşim birimleri Oslo ümitlerini seraba döndürdü!

FKÖ ile İsrail arasında imzalanan Oslo Anlaşması'nın üzerinden geçen 25 yılın ardından Yahudi yerleşimcilerin sayısının 3 kart artması, Filistinlilerin bağımsız devlet ümitlerini seraba döndürdü.

Mimra Yapı Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimra Yapı Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zülfü Yıldırım ve Kıymet Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Yula İnşaat ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yula İnşaat ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi 40 bin TL sermaye ile bugün Zülfü Yula tarafından kuruldu. 

Ankara'da Zülfü Livaneli Kültür Merkezi açıldı!

Çankaya Belediyesi tarafından bugün Ankara'da Zülfü Livaneli Kültür Merkezi açıldı. Açılışa CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Yunanistan Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu ve Zülfü Livaneli katıldı.

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi 16 Eylül'de açılacak!

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nin açılışı 16 Eylül'de yapıacak. Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zülfü Livaneli de katılacak...

Zülfü Livaneli Yahudi Kültürü Avrupa Günü Haberi

Zülfü Livaneli Yahudi Kültürü Avrupa Günü

Toplam 30 Avrupa ülkesinde geleneksel olarak organize edilen “Yahudi Kültürü Avrupa Günü” etkinlikleri bu yıl da 26 Ekim Pazar günü gerçekleşti. İstinye Park AVM’de ve Beyoğlu Galata’da eş zamanlı olarak yapılan etkinlikler aracılığıyla Türk Yahudileri gelenek ve kültürel ögelerini tanıttı. 


Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar Yahudi Kültürü Avrupa Günü kapsamında gerçekleşen etkinliklere katıldı.


İlki 1999 yılında yapılan Yahudi Kültürü Avrupa Günü’nde, Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’nın 30 farklı ülkesinde düzenlenen etkinliklerle Yahudilerin kültürel ve tarihi mirası tanıtılıyor.


Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar Yahudi Kültürü Avrupa Günü kapsamında öncelikle Ortaköy Kültür Merkezi'nde Habib Gerez resim sergisi açılışına katıldı. Ardından İstinye Park'ta gerçekleşen Yahudi Kültürü, Gelenekleri ve Yaşamı Sergisi'ni ziyaret eden Hazinedar; Ayşe Kulin, Mario Levi, Bensiyon Pinto ve Zülfü Livaneli gibi...