27 / 04 / 2024

Günep Grup 2 yeni projeye başlayacak!

Günep Grup 2 yeni projeye başlayacak!

Mobilya, inşaat ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren Günep Grup. bu yıl iki yeni inşaat projesine başlamaya hazırlanıyor. Firmanın yapmayı planladığı projelerin yatırım bedeli 35 milyon TL civarında olacak...



Mobilya, inşaat ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren Günep Grup bu yıl iki yeni inşaat projesine başlamaya hazırlanıyor. Firmanın yapmayı planladığı projelerin yatırım bedeli 35 milyon TL civarında olacak Kayseri'de Nepa Ticaret ve Pazarlama adı altında birkaç ortakla 1979 yılında kurulan Günep, o zamanlar Emsan'm pazarlamasını yapıyordu. Nepa, 1985 yılında Adana'ya şube açtı. Bir yıl sonra da buraya Güney Nepa'nm kısaltılması olan Günep ismi verilirken, böylece Günep AŞ kuruldu. Daha sonra ortaklarıyla ayrılan İzzet Öksüzkaya, Günep'i kendi işletmeciliğinde devam ettirdi. O zamanlar genellikle zücaciye ürünlerinin pazarlamasını yapan firma, sonrasında 1993 yılında İstikbal'in bölge bayiliğini alarak, farklı bir sektöre adım attı ve diğer bütün işlerini bıraktı. İstikbal'in yanı sıra Bellona ve Mondi'nin de bayiliğini alan Günep, mobilya sektöründe bölgede hatırı sayılır bir pazar payı elde etti. Bünyelerindeki markaların bölge distribütörlüğünü alarak büyümesini sürdüren Günep, kendi bayiliklerim vermeye başladı. 


Günep, bayilerine teknik destek verebilmek için mimar, boyacı, tesisatçının da olduğu bir inşaat kadrosu da oluşturdu. Firmanın her markasında yaklaşık 40'ar bayisi bulunuyor. Günep, 21 bin metrekaresi kapak olmak üzere toplam 30 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösterirken, tesislerinde lojistik ve depo hizmeti de veriyor. 

Bünyesinde bulundurduğu inşaat kadrosu ile ilk etapta birkaç mağazasının inşaatım yapan firma, ilerleyen yülarda inşaat sektörüne de adım attı. İlk önce birkaç blok konut yapan firma, Adana'daki ofis açığı tespitinden hareketle üç farklı plaza inşa etti. Günep, önümüzdeki dönem ise iki yeni ofis projesine başlayacak. Adana'nın en önemli caddelerinden olan Ziyapaşa'da 10 bin metrekarelik bir alanda yeni bir ofis inşaatına başlamayı hedefleyen Günep, daha soma 22 bin metrekarelik farklı bir ofis projesini yapmayı planlıyor. İki projeye de bu yıl başlayacak olan Günep. toplam 35 müyon TL civarında bir yatırım yapacak. 


Grup önce hobi amaçlı başladığı soma sektörü haline gelen tarıma da el attı. Bundan yedi yıl önce zeytin ekmek üzere arazi toplamaya başlayan firma, bugün itibarıyla bin dönüm araziye sahip ve 60 bin ağacı var. Gemlik zeytini üreten Günep, Bursa ve Akhisar'a ürünlerini gönderiyor. Ayrıca salamura tesisi yatırımı yapan firma, bu sayede katma değeri artırmayı hedefliyor. Tesisin kapasitesi ise 300 ton olacak. Butik olarak sızma zeytinyağı üretimi de yapan firma, önümüzdeki dönemde bunun için küçük bir tesis kurmaya hazırlanıyor. Bunun yanı sıra Niğde'nin Bor ilçesinde elma bahçesi olan firma, yaklaşık 750 dönümde diktiği elma ağaçlarından aldığı ürünleri tüccarlar aracüığı ile ihraç ediyor. Firma, önümüzdeki dönemde burada bir soğuk hava deposu kurmayı hedefliyor. 


Günep Grup Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Öksüzkaya: Ofislere odaklandık Grubumuzun bünyesinde 300'e yakın istihdamımız mevcut. Mobilya, inşaat ve tarım sektörlerinde her geçen gün büyüyerek, yolumuza devam ediyoruz. 

Adana'da ilk kurumsallaşan firmalardan biriyiz. Son dönemlerde yaptığımız inşaat projeleriyle sektörde fark oluşturduk. 


Bu sektördeki amacımız Adana'da olmayan özelliklerde ofisler yapmak. Ofisleri iş merkezlerinden öte huzurlu alanlar olarak tasarlıyor ve ofislerimizi kentin en stratejik bölgelerinde inşa ediyoruz. 


Dünya Sektörel Ek 





Geri Dön