02 / 05 / 2024

Gürallar, Kartal'da konut projesine başlayacak

Gürallar, Kartal'da konut projesine başlayacak

Gürallar Şirketler Grubu inşaat sektörüne girmeye hazırlanıyor. Grup, İstanbul Kartal'da içinde home office'lerin yer aldığı konut projesine ekimde başlayacak

 



Temelleri 1948 yılında Ali Güral tarafından atılan Gürallar Şirketler Grubu inşaat sektörüne girmeye hazırlanıyor. İstanbul Kartal'da içinde home office'lerin yer aldığı bir konut projesi inşa etmeyi planlayan grup, 25 bin metrekarelik alanda hayata geçireceği bu projeye ekim ayında start verecek.
Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, bu projenin devamında yeni konut yatırımları yapacaklarını belirtti. Hali hazırda sofra camı, kiremit, makine sanayi, yapı malzemeleri, kimya ve turizm alanlarında faaliyet gösterdiklerini belirten Argat, gelecekte cam, turizm ve inşaatta büyümeyi planladıklarını anlattı.
Sofra camı üzerine faaliyet gösteren Gürallar ArtCraft şirketlerinin Kütahya'daki fabrikasında yılda 440 milyon adet cam ürünü üreterek, 76 ülkeye ihraç ettiğini ifade eden Argat, bu alanda farklı Ar-Ge konularında çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
Argat, “Yıl sonuna kadar antibakteriyel bardak üretimine başlamış olacağız. Ayrıca camın elektriksel yüzey iletkenliği ürezine de çalışıyoruz. Bu proje sonuçlandığında artık dokunmatik ekranlarda cam kullanılabilecek” dedi.
Eylem Türk/Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akdeniz çanağına otel yatırımı

Esin Güral Argat, Ali Bey Hotels&Resorts olarak her yıl bir tesis açmayı planladıklarını belirterek, “Açacağımız yeni otellerle birlikte 5 yıl içinde 5 otel ve toplam 75 milyon euro ciro elde etmeyi planlıyoruz” dedi.
Otel yatırımları için önceliği yurtdışına vermeyi planladıklarını belirten Argat, “Öncelikle Mısır, Fas, Tunus ve Yunanistan'a otel yatırımı yapmayı planlıyoruz. İşletmecilik yoluyla büyümeyi planlıyoruz. Ardından da Uzakdoğu'ya gitmeyi planlıyoruz. Artık enerjimizi turizm ve inşaata vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İlk tematik otel
Bu yıl yeniden yapılanmaya giden Türkiye'nin köklü aile şirketlerinden olan Gürallar'da alınan kararlar doğrultusunda şirket bünyesinde bulunan Manavgat'taki tesisler ile Mayıs 2010'da açılan Ali Bey Resort Side  ‘Ali Bey Hotels & Resorts' çatısı altında toplandı.
Grup şirketleri bünyesinde yer alan Manavgat'taki Ali Bey Club Manavgat tatil köyü, adını şirketin kurucusu Ali Güral'dan alıyor. Turizm işletme belgesi 1987'de alınan tesis, 1991 yılından beri hizmet veriyor. Ali Bey Club Manavgat'ın yanındaki araziye yaptırılan ikinci tesis Ali Bey Club Park Manavgat ise 1995 yılında hizmete başladı. Türkiye'nin ilk tematik oteli olarak kabul edilen Manavgat'taki iki tesisin toplam büyüklüğü 300 bin metrekareyee ulaşıyor.
Milliyet


Geri Dön