03 / 05 / 2024

Gürkan Akpınar: Türkiye'den 100 milyon dolarlık satın alım gerçekleştireceğiz!

Gürkan Akpınar: Türkiye'den 100 milyon dolarlık satın alım gerçekleştireceğiz!

Breeze de Mar, Avrupa pazarlarında büyümesini sürdüren Türk şirketlerini, Amerika'ya davet ediyor. Türkiye’de ki büyük küçük tüm markalar, bizimle iletişime geçebilirler." diyor..



GAOK INVEST Yönetim Kurulu Başkanı Türk İş Adamı Gürkan Akpınar yaptığı açıklamada “Ekonomik olarak ülkemiz dar bir boğazdan geçmekte, İnşallah bu süreci güçlü altyapımız ve inancımız ile kısa sürede atlatacağız. Bu süreçte  Amerika Orlando’da gerçekleştirdiğimiz 1400 adet konut dan oluşan proje de satın alımları öncelikli olarak Türk markalardan yapacağız" dedi.

 

280 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek olan projede tüm daireler eşyalı olarak tasarlandı. Akpınar, “Beyaz eşya, tekstil, mobilya ve inşaat malzemeleri vb. tüketim mallarında satın alım rakamının 100 milyon dolar olarak hesapladık." dedi.

 

Türk markaları, Türkiye’den ihracatın yüzde 80’ini AB üyesi ülkelere yapıyor ve yılda yaklaşık 20 milyon adet cihaz satışı yapılırken  Amerika pazarında bu rakamlar çok daha aşağıda yer alıyor. Hem satın alımların Türkiye’den yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlaması hemde Türk markalarının Amerika’ya da bu sayede büyük bir girişim örneği olarak gücünü orada da göstereceği belirtiliyor.  

 

Breeze de Mar gayrimenkul konut projesi ile Amerika’daki potansiyelin ne kadar büyük olduğunun göstergesi oluyor.

 

Gürkan Akpınar "Türkiye’de ki büyük küçük tüm markalar, bizimle iletişime geçebilirler." dedi. 

 

Dünya elektronik eşya üretiminin yüzde 6’sı, Avrupa elektronik eşya üretiminin yüzde 28’i, beyaz eşya tarafında ise başlıca ürün olan buzdolabında Avrupa üretiminin yüzde 20’si Türkler tarafından üretiliyor.

 

Breeze de Mar, Türk asıllı iş adamı Gürkan Akpınar’ın sahibi olduğu GAOK INVEST tarafından  Amerika'nın en yoğun turist bölgelerinden olan Orlando'da hayata geçirilen $99.400'dan başlayan fiyatlarla satışa çıkan 1400 dairelik bir konut projesidir.

 

Projenin reklam yüzü Serdar Ortaç oldu


Önceki günlerde İstanbul'da gerçekleşen emlak fuarında Breeze de Mar'ın reklam yüzü olan Serdar Ortaç ve ünlü sunucu Ebru Akel canlı yayın ile projenin temelini atmıştı.

 


Geri Dön