29 / 04 / 2024

Gürpınar'da yola asfalt dökme işini kim yapacak?

Gürpınar'da yola asfalt dökme işini kim yapacak?

İstanbul'un yeni ilçelerinden Beylikdüzü'ne bağlanan Gürpınar'da yaşayan vatandaşın yol çilesi bitmek bilmiyor



Bölge belde belediyesi iken mahalle sakinlerinin şikâyetlerine, "Bu caddeler Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanında yer alıyor." cevabı verilmiş. Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa da vatandaşlara, "Müdürlüğümüze bildirmiş olduğunuz talebiniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında bulunmadığından, başvurunuz ilçe belediyesi iletişim merkezi yetkilisine iletilmiştir." notu göndermiş. Sorunlarını çözecek merci bulamayan mahalleli, konuyu en son Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İstanbul Asfalt Fabrikaları'na (İSFALT) iletmiş. İSFALT da vatandaşa başka adres göstermiş: "Şirketimiz çalışmalarını, yüklendiği ihaleler çerçevesinde İBB Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nün talimatlarıyla yürütmektedir. Şikâyet başvurunuzu, söz konusu müdürlüğe yapmanız uygun olacaktır." Yılmayan mahalle halkı Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne de başvurmuş. Oradan da "Şu anda elimizde asfalt yok." cevabı verilmiş.

Yazın toz, toprak, kışınsa çamurdan sokağa çıkmaya çekindiklerini belirten mahalle sakinleri, çocuklarıyla adeta hapis hayatı yaşadıklarını belirtiyor. Mahalle sakini Hüseyin Firik, "5 yıldır burada oturuyorum. 6 ay önce bütün mahalleli belediyeye kadar yürüdük. Bunun üzerine yollarımıza beyaz kum döküldü. O daha çok çamur ve toz yaptı. Her yere şikayetimizi yaptık. Her yerden "başka kapıya' anlamında cevaplar aldık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz." diyor.

Yerel seçimlerden sonra bir açılış için Yavuz Sultan Selim Bulvarı'na giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, açılışını yaptığı işyeri sahiplerine kısa sürede yola asfalt dökeceklerini söylemiş. O sözün üzerinden 2 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen ortada ne asfalt var ne de asfalt emaresi. Bölge halkının sabrının taşmak üzere olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Arzu Y., Beylikdüzü'nün çiçeği burnunda Belediye Başkanı Yusuf Uzun'u mahalle halkının çektiği çileye son verilmesi için göreve çağırdı.
Mustafa YAĞMURLU/Zaman


Geri Dön