28 / 04 / 2024

Gürsel Tekin’den Murat Kurum’a cevap geldi: Yarın Tozkoparan’a gidiyorum!

Gürsel Tekin’den Murat Kurum’a cevap geldi: Yarın Tozkoparan’a gidiyorum!

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamada “Gidin Tozkoparan’a bakın orada eylemler yaptılar. Şimdi mutlu şekilde oturuyorlar.” demişti. Murat Kurum'a yanıt Gürsel Tekin'den geldi. 



Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum dün gazetecilere kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yapmış ve “Gidin Tozkoparan’a bakın orada eylemler yaptılar. Şimdi mutlu şekilde oturuyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Murat Kurum’un bu sözlerine CHP’li Gürsel Tekin’den cevap gecikmedi. Gürsel Tekin yaptığı açıklamada “Sayın Kurum, sizi dinleyip yarın Tozkoparan’a gideceğim. Mutlular mı değiller mi, sizi de bilgilendireceğim.” ifadelerini kullandı.

Halkın Habercisi'nin aktardığı detaylara göre Gürsel Tekin, yarın saat 12:00’de Güngören Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek. Gürsel Tekin ziyaretin ardından Tozkoparan sakinlerinin yaşadığı durumu da basınla paylaşacak.

Gürsel Tekin’den Murat Kurum’a cevap geldi: Yarın Tozkoparan’a gidiyorum!

MURAT KURUM'DAN DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile önemli açıklamalar yapan Murat Kurum, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir proje açıkladı. Sayın Cumhurbaşkanımız da milletimize bu projenin müjdesini verdi. Yarısı Bizden kampanyasıyla alakalı projeleri, sayıları, şartları detaylı bir biçimde verdi. İnşallah önümüzdeki süreçlerde de bakanlığımızla beraber mega kent İstanbul'un her ilçesinde, her ilçesinde vatandaşların rızası çerçevesinde kentsel dönüşüm uygulamalarını her ne kadar, her türlü engelleme girişimi olsa da yapmayı sürdüreceğiz. Ve bunun dışında da belediyemiz büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimizle birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Bu projelere de destek olacağız. Bizim İstanbul'daki riskli bir buçuk milyon konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekli."

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda "Gidin bir Tozkoparan'a bakın. Vatandaşlarımız orada eylemler yaptılar. Şimdi mutlu huzurlu bir şekilde oturuyorlar. Kirazlıtepe'ye de bir bakın. Aynı şekilde. Gaziosmanpaşa'da, Esenler'de, Güngören'de, Bağcılar'da biz İstanbul'un 39 ilçesinde varız. Daha güçlü bir biçimde olmaya devam edeceğiz. Bu konuda kararlıyız. Megakenti dönüştüreceğiz, vatandaşlarımız birlikte dönüştüreceğiz." diyen Murat Kurum "İstanbul'umuzu dirençli hale getireceğiz. Ve bunu da milletimizle birlikte yapacağız." dedi.

 

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: '140 bin konut' deyip 5 bin konut yapamayan bir irade!

İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'


Geri Dön