27 / 04 / 2024

İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili o açıklamaları...



AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum, İSTOÇ’ta esnaf ziyaretinden sonra Yeni Şafak muhabiri Neslihan Altun’un kentsel dönüşüm üzerine sorduğu soruya yanıt verdi. Murat Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar belediye başkanlarımızla beraber çalışacağız. Olası depremle ilgili tedbirlerimizi de alacağız. İstanbul'daki riskli bir buçuk milyon konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekli. Eğer aynı acıları yaşamak istemiyorsak bunu yapmak zorundayız. Bu iradeyi zaten geçmişte biz tüm ilçelerimizde baksanız hemen hemen her ilçede bizim yapmış olduğumuz bir kentsel dönüşüm projesini görürsünüz. Hiçbir şekilde rant yoktur. Hiçbir şekilde orada vatandaşlarımızın rızası dışında bir iş yapılmamıştır.” dedi.

İstanbul u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

İSTANBUL'U KENTSEL DÖNÜŞÜMDE NE BEKLİYOR?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm ile önemli açıklamalar yapan Murat Kurum, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir proje açıkladılar. Sayın Cumhurbaşkanımız da milletimize bu projeyi müjdeledi. Yarısı Bizden kampanyamızla alakalı projeleri, sayıları, şartları detaylı bir biçimde verdi. İnşallah önümüzdeki süreçte de bakanlığımızla beraber mega kent İstanbul'un her ilçesinde, her ilçesinde vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde kentsel dönüşüm uygulamalarını her ne kadar, her türlü engelleme girişimi olsa da yapmayı sürdüreceğiz. Ve bunun dışında da belediyemiz büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimizle birlikte elini taşın altına koyacağız. Bu projelere de destek olacak. Bizim İstanbul'daki riskli bir buçuk milyon konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekli."

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Gidin bir Tozkoparan'a bakın. Vatandaşlar orada eylemler yaptılar. Şimdi mutlu huzurlu bir şekilde oturuyorlar. Kirazlıtepe'ye bir bakın. Aynı şekilde. Gaziosmanpaşa'da, Esenler'de, Güngören'de, Bağcılar'da biz İstanbul'un 39 ilçesinde varız. Daha güçlü bir biçimde olmaya devam edeceğiz. Bu konuda kararlıyız. Megakenti dönüştüreceğiz, vatandaşımızla birlikte dönüştüreceğiz." diyen Murat Kurum "İstanbul'umuzu dirençli hale getireceğiz. Ve bunu da milletimizle birlikte yapacağız." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu!

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?


Geri Dön