05 / 05 / 2024

Güzin Ervardar: Konutta aşırı indirime şüpheyle bakılmalı

Güzin Ervardar: Konutta aşırı indirime şüpheyle bakılmalı

Kurtköy Yenişehir Bölgesi'nde AlizePark Evleri'ni inşa eden Beşyıldız Yuvataş İnşaat'ın Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, sektörü ve İstanbul'un yeni yerleşim birimi haline gelen Kurtköy'ü değerlendirdi.



Güzin Ervardar inşaat sektörü ve Kurtköy ile ilgili düşüncelerini, "Son yıllarda, gayrimenkul sektörü, inşaat işinin detaylarını bilmeyen, sadece dışarıdan algılandığı biçimi ile belki bir iki arsası varsa onu da değerlendirmek için, sektöre girmiş çok sayıda firmayı içinde barındırmaktadır. İnşaat sektöründe üretim, çok sayıda detayın bir araya gelmesi ile mükemmelliğe ulaşmaktadır. Bu detayların da farkında olmak ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe ile olmaktadır. Tüketicilerin proje seçerken, dikkat edecekleri birinci nokta, projeyi yapan firmayı iyi araştırmak ve sorgulamaktır." şeklinde değerlendirdi.

 

"Şu anda bankaların uyguladığı faiz oranları da, 2008'in son çeyreğine göre oldukça caziptir. Bir miktar peşinatı olanlar için gerçekten dönem "alım" dönemidir." diye konuşan Ervardar, piyasa koşulları gereği, projelere yapılması gereken zamların yapılamamakta olduğunu, dahası cazip kampanyaların yapıldığını vurguladı. Sözlerine; "Ancak gerçekle bağdaşmayacak oranda yüksek fiyat indiren firmalara da şüpheyle bakmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü inşaat sektöründe minimum düzeyde karlarla çalışılmaktadır." Diye devam eden Ervardar, seçimlerden sonra fiyatların yükseleceğini belirtti. Ervardar açıklamalarına şöyle devam etti:

 

"Türkiye'deki nüfus artışı ve kentleşme devam etmektedir. Nitelikli konuta olan ihtiyaç ciddi boyutlardadır. Ötelenemeyecek talepler olacaktır ve harekete geçmek durumunda kalacaklardır. Şirketlerin de bu fiyatlardan verme imkanı kalmayacaktır. Bölge olarak, Kurtköy'ü öneriyorum. Öngörünün ötesinde, önerme gerekçelerim son derece somut verilere dayanmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesi 25 milyon kişi/yıl a çıkarılması hedeflenmiştir. Dış hatlar terminalinin yapımı hızla devam etmektedir. Kurtköy' de düzgün bir altyapı kurulmuştur ve çarpık yapılaşmanın olmadığı, sağlıklı bir kentleşme süreci yaşanmaktadır. Bölgede çok sayıda alışveriş merkezi, rezidans ve 5 yıldızlı otel projesi vardır. Viaport içinde açılacak olan Hilton, İstanbul'un en büyük zincir oteli olacaktır. İstanbul'un 3.fuar merkezi yine bölgede açılacaktır. Ulaşım, Anadoluray ve  Marmaray  ile çok kolay olacaktır. Çok sayıda her kademede okul bulunmaktadır. Sonuç olarak, Kurköy, İstanbul'un önemli ve özellikli yeni merkezlerinden biri olmaya aday durumdadır."


Geri Dön