30 / 04 / 2024

Martı GYO, faaliyet raporunu ve sorumluluk beyanını açıkladı!

 Martı GYO, faaliyet raporunu ve sorumluluk beyanını açıkladı!

Martı GYO, 01.04.2011 ile 31.03.2012 döneminine ait faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını açıkladı



Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin yaptığı açıklama şöyle;

FİNANSAL TABLO VE FAALİYET RAPORLARININ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU'NUN
KARAR TARİHİ: 25.05.2012
KARAR SAYISI :  758

SERMAYE PİYASASI KURULUNUN
SERİ:XI, NO:29 SAYILI TEBLİĞİN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜNÜN 9. MADDESİ GEREĞİNCE SORUMLULUK BEYANI

a- Şirketimizin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri XI, No:29 "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" çerçevesinde hazırlanan ve 31.03.2012 tarihinde sona eren (01.04.2011-31.03.2012 Özel Hesap Dönemi) 12 aylık döneme ait finansal tabloları ile 01.04.2011-31.03.2012 dönemine ilişkin faaliyet raporu tarafımızdan incelenmiştir.
b- Şirketteki görev ve sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, finansal tablo ve faaliyet raporu önemli konularda gerçeğe aykırı bir açıklama veya açıklamanın yapıldığı tarih itibariyle yanıltıcı olması sonucunu doğurabilecek herhangi bir eksiklik içermemektedir.
c- Şirketteki  görev ve sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, yürürlükteki finansal raporlama standartlarına göre hazırlanmış finansal tablolar, Şirketin aktifleri, pasifleri, finansal durumu ve kar ve zararı ile ilgili gerçeği dürüst bir biçimde yansıtmaktadır. Faaliyet raporu işin gelişimi ve performansını Şirketin finansal durumunu, karşı karşıya olduğu önemli riskler ve belirsizliklerle birlikte doğru biçimde yansıtmaktadır.

-  Martı GYO, Faaliyet Raporu için tıklayın

Kar Payı Dağıtımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı

Şirketimizin 25.05.2012 tarih 759 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda;
Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri:XI, No:29 Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca  Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına uygun olarak hazırladığı 01.04.2011-31.03.2012 hesap dönemine ilişkin finansal tablolarına göre, Özel Hesap Dönemi faaliyetlerinden 1.900.837,00 TL kar, yasal kayıtlara göre ise 1.353.676,11 TL kar elde edilmiştir. 

Vergi Usul Kanununa göre elde edilen 1.353.676,11 TL net dönem karından; 
Ana Sözleşmemizin 33/a maddesi gereğince % 5 birinci tertip 67.683,80  TL yasal yedek akçe ayrıldıktan sonra kalan 1.285.992,31 TL'lık dağıtılabilir net dönem karının % 40'ı olan 514.396,92 TL'lık kısmının Ana Sözleşmenin 33. maddesine göre pay sahiplerine birinci temettü olarak ayrılması ve nakden dağıtılması, 
Kalan  771.595,39 TL karın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılması hususlarının Genel Kurulun onayına sunulmasına oybirliği ile karar verilmiştir. 

-  Martı GYO, Kar Dağıtım Tablosu için tıklayın

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi
Yönetim Kurulu'na

Giriş
Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin ("Şirket") 31 Mart 2012 tarihi itibariyle hazırlanan ve ekte yer alan bilançosunu, aynı tarihte sona eren yıla ait kapsamlı gelir tablosunu, öz sermaye değişim tablosunu ve nakit akım tablosunu, önemli muhasebe politikalarının özetini ve dipnotları denetlemiş bulunuyoruz.

Finansal Tablolarla İlgili Olarak Şirket Yönetiminin Sorumluluğu 

Şirket Yönetimi finansal tabloların Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartlarına göre hazırlanması ve dürüst bir şekilde sunumundan sorumludur. Bu sorumluluk, finansal tabloların hata ve/veya hile ve usulsüzlükten kaynaklanan önemli yanlışlıklar içermeyecek biçimde hazırlanarak, gerçeği dürüst bir şekilde yansıtmasını sağlamak amacıyla gerekli iç kontrol sisteminin tasarlanmasını, uygulanmasını ve devam ettirilmesini, koşulların gerektirdiği muhasebe tahminlerinin yapılmasını ve uygun muhasebe politikalarının seçilmesini içermektedir.

Bağımsız Denetim Kuruluşunun Sorumluluğu

Sorumluluğumuz, yaptığımız bağımsız denetime dayanarak bu finansal tablolar hakkında görüş bildirmektir. Bağımsız denetimimiz, Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan bağımsız denetim standartlarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Bu standartlar, etik ilkelere uyulmasını ve bağımsız denetimin, finansal tabloların gerçeği doğru ve dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadığı konusunda makul bir güvenceyi sağlamak üzere planlanarak yürütülmesini gerektirmektedir. Bağımsız denetimimiz, finansal tablolardaki tutarlar ve dipnotlar ile ilgili bağımsız denetim kanıtı toplamak amacıyla, bağımsız denetim tekniklerinin kullanılmasını içermektedir. Bağımsız denetim tekniklerinin seçimi, finansal tabloların hata ve/veya hile ve usulsüzlükten kaynaklanıp kaynaklanmadığı hususu da dahil olmak üzere önemli yanlışlık içerip içermediğine dair risk değerlendirmesini de kapsayacak şekilde, mesleki kanaatimize göre yapılmıştır. Bu risk değerlendirmesinde, Şirket'in iç kontrol sistemi göz önünde bulundurulmuştur. Ancak, amacımız iç kontrol sisteminin etkinliği hakkında görüş vermek değil, bağımsız denetim tekniklerini koşullara uygun olarak tasarlamak amacıyla, işletme yönetimi tarafından hazırlanan finansal tablolar ile iç kontrol sistemi arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Bağımsız denetimimiz, ayrıca işletme yönetimi tarafından benimsenen muhasebe politikaları ile yapılan önemli muhasebe tahminlerinin ve finansal tabloların bir bütün olarak sunumunun uygunluğunun değerlendirilmesini içermektedir.

Bağımsız denetim sırasında temin ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, görüşümüzün oluşturulmasına yeterli ve uygun bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz

Görüş
Görüşümüze göre, ilişikteki finansal tablolar, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 31 Mart 2012 tarihi itibariyle finansal durumunu, aynı tarihte sona eren yıla ait finansal performansını ve nakit akımlarını, Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartları çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmaktadır. 

ÇAĞDAŞ BAĞIMSIZ DENETİM S.M.M.M. A.Ş.
An Independent Member of IAPA International

Özcan AKSU
Sorumlu Ortak Başdenetçi
(İstanbul, 25 Mayıs 2012)

-  Martı GYO, Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları için tıklayın

-  Martı GYO, Özsermaye Değişim Tablosu için tıklayın

-  Martı GYO, Nakit Akım Tablosu için tıklayın

-  Martı GYO, Gelir Tablosu için tıklayın

-  Martı GYO, Bilanço için tıklayın


Alper Hamitoğlu / emlakkulisi.com



Geri Dön