28 / 04 / 2024

Avrasya GYO, faaliyet raporunu ve sorumluluk beyanını açıkladı!

 Avrasya GYO, faaliyet raporunu ve sorumluluk beyanını açıkladı!

Avrasya GYO, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını açıkladı




Avrasya GYO'nun yaptığı açıklama şöyle;

FİNANSAL TABLO VE FAALİYET RAPORLARININ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU'NUN
KARAR TARİHİ:08.08.2012
KARAR SAYISI :189

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN SERİ:XI, NO:29 SAYILI TEBLİĞİNİN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜNÜN 9. MADDESİ GEREĞİNCE SORUMLULUK BEYANI

a) Kurumumuzun 01.01.2012 - 30.06.2012 dönemine ilişkin finansal tablo ve faaliyet raporlarının tarafımızca incelendiğini,
b) Görev ve Sorumluluk alanlarımızda sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, finansal tablo ve faaliyet raporunun önemli konularda gerçeğe aykırı bir açıklama veya açıklamanın yapıldığı tarih itibariyle yanıltıcı olması sonucunu doğurabilecek herhangi bir eksiklik içermediğini,
c) Görev ve sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, yürürlükteki finansal raporlama standartlarına göre hazırlanmış finansal tabloların işletmenin aktifleri, pasifleri, finansal durumu , kar ve zarar ile ilgili gerçeği dürüst bir biçimde yansıttığı ve faaliyet raporunun işin gelişimi ve performansını, işletmenin finansal durmunu , karşı karşıya olduğu önemli riskler ve belirsizliklerle birlikte dürüstçe yansıttığını,beyan ederiz.

Saygılarımızla

Yönetim Kurulu Üyesi: Nuh UÇAR
Genel Müdür: Murat Hüseyin TUNÇER
Muhasebe Sorumlusu: Murat AKALP
 

AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'NİN
ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU

Yönetim Kurulu'na;
Giriş

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin ekte yer alan 30 Haziran 2012 tarihli bilançosu, aynı tarihte sona eren altı aylık kapsamlı gelir tablosu, özkaynak değişim tablosu, nakit akım tablosu ve önemli muhasebe politikalarının özeti ile dipnotları tarafımızca incelenmiştir. İşletme yönetiminin sorumluluğu, söz konusu ara dönem finansal tablolarının Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak hazırlanması ve dürüst bir şekilde sunumudur. Bizim sorumluluğumuz bu ara dönem finansal tabloların incelenmesine ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır.

İncelemenin Kapsamı

İncelememiz Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan bağımsız denetim standartları düzenlemelerine uygun olarak yapılmıştır. Ara dönem finansal tabloların incelenmesi, ağırlıklı olarak finansal raporlama sürecinden sorumlu kişilerden bilgi toplanması, analitik inceleme ve diğer inceleme tekniklerinin uygulanmasını kapsamaktadır. Bir incelemenin kapsamı Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan bağımsız denetim standartları çerçevesinde yapılan bağımsız denetim çalışmasına göre daha dar olduğundan, inceleme, bağımsız denetimde farkında olunması gereken tüm önemli hususları ortaya çıkarabilme konusunda güvence sağlamaz. Dolayısıyla, incelememiz sonucunda bir bağımsız denetim görüşü açıklanmamıştır.

Sonuç

İncelememiz sonucunda, ara dönem finansal tablolarının, Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle finansal pozisyonunu, altı aylık döneme ilişkin finansal performansını ve nakit akımlarını, Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartları çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmadığı konusunda herhangi bir hususa rastlanılmamıştır.

Diğer Hususlar

Şirket'in Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla düzenlenmiş finansal tabloları bir başka denetim şirketi tarafından denetlenmiş ve söz konusu denetim şirketi 16 Mart 2012 tarihli raporunda bu finansal tablolar üzerinde olumlu görüş beyan etmiştir. Şirket'in Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak 30 Haziran 2011 tarihi itibarıyla düzenlenmiş ara dönem finansal tabloları da aynı denetim şirketi tarafından incelemeye tabi tutulmuş ve söz konusu denetim şirketi 12 Ağustos 2011 tarihinde olumlu inceleme raporu sunmuştur.

İstanbul, 08 Ağustos 2012

AC İSTANBUL ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM VE SMMM A.Ş.

Atilla ZAİMOĞLU
Sorumlu Ortak Baş Denetçi

-  Avrasya GYO, Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları için tıklayın
-  Avrasya GYO, Özsermaye Değişim Tablosu için tıklayın
-  Avrasya GYO, Nakit Akım Tablosu için tıklayın
-  Avrasya GYO, Faaliyet Raporu için tıklayın
-  Avrasya GYO, Gelir Tablosu için tıklayın
-  Avrasya GYO, Bilanço için tıklayın


Geri Dön