29 / 04 / 2024

Torunlar GYO, olağan genel kurul toplantısı sonuçlarını açıkladı!

 Torunlar GYO, olağan genel kurul toplantısı sonuçlarını açıkladı!

Torunlar GYO, olağan genel kurul toplantısında alınan kararları kamuoyu ile paylaştı



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. tarafından yapılan Genel Kurul Toplantısı Sonucu açıklaması şöyle;


"Genel Kurul Toplantı Türü:Olağan

Olağan Genel Kurul Toplantısı ise Ait Olduğu Hesap Dönemi:2011

Genel Kurul Tarihi:28.05.2012


   ALINAN KARARLAR / GÖRÜŞÜLEN KONULAR:


Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılmak üzere 28 Mayıs 2012 tarihinde Saat 11.00'da Süleyman Demirel Bulvarı Mahmutbey-Başakşehir  İstanbul adresindeki Mall Of İstanbul Projesi Satış Ofisinde yapıldı.

İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nün 25.05.2012 tarihli ve 29896 sayılı yazısıyla örevlendirilen Bakanlık Komiseri Fevzi ÜLKER'in gözetiminde toplanıldı.



1. Gündemin birinci maddesine göre verilen öneri çerçevesinde, Divan Başkanlığına Mahmut KARABIYIK'ın Oy Toplama Memurluğuna Bilgen ALTINOK'un, Katip Üyeliğe de Hande KUMAŞ'ın seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.

2. Gündemin ikinci maddesine göre, toplantı tutanaklarının Genel Kurul Başkanlık Divanınca imzalanması ve bununla yetinilmesine oybirliği ile karar verildi. 

3. Gündemin üçüncü maddesi gereği 2011 yılı faaliyet ve hesapları hakkında Yönetim Kurulu Raporu okundu.

4. Gündemin dördüncü maddesi gereği Denetçiler Raporu ve Bağımsız Dış Denetim Şirketi Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. rapor özeti okundu.

5. Gündemin beşinci maddesi gereği Şirketin Bilanço, Kar ve zarar hesabının aynen tasdikine oybirliği ile karar verildi.

6. Gündemin altıncı maddesi gereği Şirketin Vergi Usul Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu'na göre hesap edilen safi karından kanun, ana sözleşme ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre ayrılması gereken miktarın tenkisinden sonra kalan 22.400.000 TL'nin tamamının 31.05.2012 tarihine kadar dağıtılmasına oybirliği ile karar verildi.

7. Gündemin yedinci maddesi gereği Yönetim Kurulu Üyeleri'nin 2011 yılı faaliyetinden dolayı ibra edilmelerine oybirliği ile karar verildi.

8. Gündemin sekizinci maddesi gereği Denetçilerin, 2011 yılı faaliyetinden dolayı ibra edilmelerine oybirliği ile karar verildi.

9. Gündemin dokuzuncu maddesi gereği yapılan seçim sonucu Aziz TORUN, Mehmet TORUN, Yunus Emre TORUN, Ali COŞKUN, Mahmut KARABIYIK, Mehmet MUMCUOĞLU ve Prof. Dr. Ali ALP'in bir yıl süre ile yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmalarına oybirliği ile karar verildi.

10. Gündemin onuncu maddesi gereği Denetçi olarak Kadir BOY ve Mehmet Akif ULUSOY'un seçilmelerine, bir yılı aşmamak üzere yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar görev yapmalarına oybirliği ile karar verildi. 

11. Gündemin onbirinci maddesi gereği bir yılı aşmamak üzere yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar her ay net 3.000,00 TL huzur hakkı, denetçilere her ay net 2.000,00 TL ücret ödenmesine oybirliği ile karar verildi.


12. Gündemin onikinci  maddesi gereği Şirket ana sözleşmesinin 3, 6, 13, 20, 22, 24, 27, 32, 35 ve 42 nci maddesi ile ilgili tadilat tasarısının aynen kabulüne oybirliği ile karar verildi.

13. Gündemin onüçüncü maddesi gereği Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince, Şirket Ücret Politikasının aynen kabulüne oybirliği ile karar verildi.

14. Gündemin ondördüncü maddesi gereği Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince, Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen   Denetim Komitesi, Kurumsal Yönetim Komitesi, Aday Gösterme Komitesi, Riskin Erken Saptanması ve Ücret Komitesi Çalışma Esasları Yönetmeliklerinin  kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.

15. Gündemin onbeşinci maddesi gereği Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Sermaye Piyasası Bağımsız Dış Denetleme hakkında yönetmelik gereği Yönetim Kurulu tarafından yapılan bağımsız denetleme kuruluşu seçiminin onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.

16. Gündemin onaltıncı maddesi gereği Hisse geri alım programı Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.

17. Gündemin onyedinci maddesi gereği Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında ilişkili taraflarla 2011 yılı içerisinde yapılan işlemler Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.

18. Gündemin onsezinci maddesi gereği Sermaye Piyasası Kurulu'nun 09/09/2009 tarih ve 28/780 sayılı karar gereği, verilen teminat, rehin ve ipotekler Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.

19. Gündemin ondokuzuncu maddesi gereği Yönetim Kurulu Üyeleri'ne şirket konusuna giren işleri bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu nevi işleri yapan şirketlere ortak olabilmeleri ve diğer işlemleri yapabilmeleri hususunda Türk Ticaret Kanunu'nun 334-335. Maddeleri gereğince izin verilmesi oybirliği ile karar verildi.

20. Gündemin yirminci maddesi gereği katılımcılara teşekkür edildi.

21. Gündemde görüşülecek başka bir husus olmadığından Divan Başkanı tarafından toplantıya son verildi."


Torunlar GYO Kar Dağıtım Tablosu için tıklayın!

Torunlar GYO Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı için tıklayın!

Torunlar GYO Hazirun Cetveli için tıklayın!


Geri Dön