Sektörel

GYODER çatısı altında gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin rolü artırılacak! 

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER çatısı altında, gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin varlığını güçlendirmeyi ve sektörde çeşitliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Gayrimenkul sektöründeki kadın liderlerin sesi olan GKL, sektörün çatı kuruluşu GYODER ile güçlerini birleştirerek yeni bir döneme giriyor. Kadın çalışanların liderlik rollerini güçlendirme hedefiyle yola çıkan GKL, GYODER ile iş birliği sayesinde sektörde çeşitliliği artırırken daha büyük projelere imza atmayı amaçlıyor. 

GAYRİMENKUL KADIN LİDERLER PLATFORMU VE GYODER İŞBİRLİĞİ

2017 yılında Urban Land Institute (ULI) çatısı altında, dünya çapındaki kadın girişimi olan Woman Leadership Initiative Türkiye organizasyonu olarak kurulan GKL, yaklaşık 600 üyesiyle gayrimenkul sektöründe kadınların güçlü bir temsilcisi olarak faaliyet gösteriyor.

ULI’nin Türkiye’den çekilmesine rağmen çalışmalarını ara vermeden sürdüren GKL, şimdi GYODER iş birliğiyle güçlenmeye devam ediyor.

GAYRİMENKULDE KADINLARIN ROLÜ ARTIRILACAK

GYODER olarak, gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin varlığını güçlendirmeyi ve sektörde çeşitliliği artırmayı hedeflediklerine ilişkin açıklamalarda bulunan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, "GKL Platformu'nun GYODER çatısı altında faaliyet göstermesi, sadece sektörümüze değil, aynı zamanda topluma da değer katacak bir adımdır.

Kadınların liderlik ettiği projelerin ve girişimlerin, sektörümüzün sürdürülebilirliğine ve yenilikçiliğine olan katkısı yadsınamaz. Birlikte daha güçlü olduğumuza inanıyor ve GYODER çatısı altında gerçekleştirilecek iş birlikleri ve projelerle, gayrimenkul sektöründe kadınların daha görünür ve etkin rol almasını hedefliyoruz” diye konuştu.

SEKTÖRDE ÇEŞİTLİLİK VE YENİLİKÇİLİK ARTACAK

GKL'nin son 3 yıldır başkanlığını yürüten Akiş GYO Satış ve Pazarlama Direktörü Didem Hiçyorulmazlar ise, bu süre zarfında platform olarak birçok başarılı projeye imza attıklarının ve sektörde önemli bir farkındalık yarattıklarının altını çizerek “GYODER çatısı altında bu başarıların daha da artacağına inanıyorum. Kadın liderlerin gücüyle sektörümüzde çeşitliliği ve yenilikçiliği desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Yeni dönemde GKL Koordinatörlüğü görevini Didem Hiçyorulmazlar’dan devralacak olan Mesa Holding Baş Hukuk Müşaviri Pınar Ersin Kollu, GYODER ile birlikte platformun daha geniş kitlelere ulaşarak sektördeki kadınların güçlenmesi için çalışmalarını hızlandıracaklarını ve birçok yeni projeye imza atacaklarını belirtti.

MENTORLUK PROJESİ

Bu yeni dönemde üniversiteler ile ortak projeler yürütecek olan platform, sektördeki kadın profesyonellerin eğitim ve kariyer gelişimlerine destek olacak.

Mentorluk projesi kapsamında deneyimli kadın liderler, genç yeteneklere rehberlik ederek onlara profesyonel yolculuklarında kılavuzluk edecek.

Ayrıca erkek egemen bir sektörde kadın olmanın dinamikleri üzerine de bir araştırma yapacak olan GKL Platformu, düzenleyeceği konferanslar, atölye çalışmaları, ağ oluşturma toplantıları ve seminerlerle kadınların daha sık bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını teşvik edecek.

19. GYODER Gayrimenkul Zirvesi! Sektör temsilcileri 6 Kasım'da tek çatı altında toplanıyor!

Konutta yeni model! Aile sayısına göre konutlar yapılmalı! Küçük aileye küçük ev...

GYODER Başkanı Çekici: Peşinatı olan ev almak için artık harekete geçmeye başladı