28 / 04 / 2024

Habitat 45 mağaza açacak!

Habitat 45 mağaza açacak!

Şirketin Türkiye ortağı Funda Akın, “Yüksek trafikli perakende lokasyonlarında mobilya, sofra ve aksesuar mağaza konseptine uygun alt bayilikler vererek, 2015 yılından itibaren büyümeyi hedefliyoruz." dedi




İngiliz dekorasyon ve mobilya devi Habitat, Türkiye’de de büyümek için gaza basıyor. Şirketin Türkiye ortağı Funda Akın, “Yüksek trafikli perakende lokasyonlarında mobilya, sofra ve aksesuar mağaza konseptine uygun alt bayilikler vererek, 2015 yılından itibaren büyümeyi hedefliyoruz. 5 yılda 200 metrekareden 1000 metrekareye yaklaşık 45 mağaza açarak 400 kişiye yeni istihdam olanağı yaratacağız. Bu agresif büyüme fırsatıyla yeni ortaklıklara ve bayiliklere kapımız açık” dedi.

Habitat CEO’su Vincet Destailleur ise Habitat’ın dünya çapındaki büyüme planlarında Türkiye orjinli ürünlere ve Türk tasarımcılarına özel yer verileğini söyledi. Destailleur, Habitat’ın agresif bir büyüme planı olduğunu belirterek şunları anlattı:

“Türkiye’de 5 yıl içinde 5’i büyük mağaza olmak üzere, 45 adet mağaza açacağız ve toplamda 45 milyonluk yatırım ve 130 milyon TL’lik bir ciro hedefimiz var. Habitat’ı 2011 yılında devraldığımızdan beri Cafom grup olarak büyütmek üzere atılıma geçtik. 7 ülkede 57 mağaza olarak devraldık. Habitat’ı tüm dünyaya geliştirmek istiyoruz. 2014 yılında 250 milyon euro’luk satış gerçekleştireceğiz.”


Yerel alışveriş zamanı

Vincent Destailleur, Türk hamam ve çay kültüründen derinden etkilendiğini belirterek Habitat konsepti içerisinde bu ürünlerin yoğun olarak tasarımlarda kullanılacağını söyledi. Destailleur, otantik Türk izleri taşıyan çini, peştamal, çay bardağı gibi çok sayıda ürünü etkileyici bulduğunu belirterek “Yerel üreticilerden ürün satın almak bizim için yeni bir şey. Bunu yapmak istiyoruz. Habitat’ı devraldığımızdan beri Cafom grup olarak büyütmek üzere atılıma geçtik” dedi.


 


Sofraya oturacak!

Habitat Türkiye ortağı Funda Akın ise Habitat’ın 1964’te kuruluşundan beri mobilya ve Dekorasyon dünyasında trendleri  etkileyen çok güçlü bir marka olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Ancak Habitat’ın sofra, mutfak ve dekoratif aksesuar, aydınlatma koleksiyonu da aynı derecede çeşitli ve kaliteli. Biz Habitat Türkiye olarak hem küçük formatlı sofra ve aksesuar odaklı mağaza formatlarını, hem de alt bayilik sistemini çok gündeme getirdik. Yüksek trafiği olan perakende noktalarında 1000 metrekarelik mağazalar bulmak çok kolay ve ekonomik değil. Kaç kere Bağdat caddesinde 500 metrekarelik yer bulundu, ancak eski yönetim tarafından küçük bulunduğu için onaylanmadı.

Yeni mini Habitat formatıyla, kaliteli alışveriş merkezlerinde ve alışveriş caddelerinde iyi yerler bulmak çok kolaylaştı. 200 ve 500 metrekarelik mağazalar ağırlıklı olmak üzere 45 mağaza açılacak.

Sadece 6 tanesi büyük mağaza. Mağazaları yüksek trafiği olan iyi perakende noktalarında alt bayilik vererek açacağız. İlk olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerde mağazalaşacağız. Yaklaşık 400 kişiye istihdam yaratacağız.”



Milliyet


Geri Dön