29 / 04 / 2024

Hacı Ramazan Altun Cami’nin temeli atıldı!

Hacı Ramazan Altun Cami’nin temeli atıldı!

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinin ilk 4 minareli camisinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç törende yaptığı konuşmada caminin yapılması konusunda her türlü desteği vereceklerini bildirdi.



Antalya’nın Döşemealtı ilçesinin ilk 4 minareli camisinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç törende yaptığı konuşmada caminin yapılması konusunda her türlü desteği vereceklerini bildirdi.


Antalya’nın en büyük merkez ilçelerinden Döşemealtı’nın Bahçeyaka Mahallesi’ne yapılacak olan Hacı Ramazan Altun Cami’nin toplam inşaat alanı yaklaşık bin 600 metrekareden oluştuğu, asma katlı olarak planlanan caminin 2 bin kişi kapasitesiyle ilçenin en büyük ve ilk merkez camisi olacağı belirtildi.

Caminin temel atma törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili gürkut acar, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, İl Müftüsü Osman Artan, İlçe Müftüsü Yusuf Demiryürek, hayırsever Hacı Ramazan Altun ve ailesi, Döşemealtı Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Hacı Ramazan Altun Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Önar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.


İl Müftüsü Osman Artan törende yaptığı konuşmada, "Döşemealtı’nın yıllardır böyle bir camiye ihtiyacı vardı çünkü Döşemealtı sürekli gelişen ve büyüyen bir ilçemiz. Böyle bir hizmete öncülük ettiğinden dolayı Belediye Başkanı Turgay Genç ve İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül’e teşekkür ediyorum. Merkeze en yakın yerde böylesine güzel bir cami gerekliydi. İnşallah açılışında da birlikte oluruz" dedi.

Belediye Başkanı Turgay Genç ise hayırsever Hacı Ramazan Altun’un ilçeye cami yaptırma isteği olduğunu bildiklerini belirterek, "Kendisini evinde ziyaret ederek düşüncemizi paylaştık ve proje çalışmaları titizlilikle başladı" dedi. Başkan Genç, Hacı Ramazan Altun Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin de kurulduğunu sözlerine ekleyerek, "Yaklaşık 2 Milyon Liraya mal olması beklenen cami inşaatımız için Çallıoğlu Beton’un sahibi hayırsever işadamı İbrahim Şencan cömertliğini gösterip bin metreküp betonu hibe edeceğini açıkladı. Belediye olarak bizler de üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Halkımız da aynı duyarlılığı göstermektedir" diye konuştu.


Döşemealtı’nın sürekli büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül de, merkez cami ile önemli bir ihtiyacın karşılanacağını bildirdi. Baygül, "Başta Hacı Ramazan Altun’a, İbrahim Şencan’a ve tüm hayırseverlere teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda tamamlanır ve hep birlikte Cuma namazı kılmak nasip olur" dedi.


Milliyet


Geri Dön