18 / 05 / 2024

Hafriyat döküm sahaları meclis gündeminde!

Hafriyat döküm sahaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hazırladığı önergesi ile Bakan Özhaseki'ye İstanbul'daki hafriyat döküm sahalarını, Belgrad Ormanı'na hafriyat ve moloz bırakan araçları ve bölgede alınan önleyici tedbirleri sordu...



Hafriyat döküm sahaları meclis gündeminde!


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş İstanbul'daki hafriyat döküm sahalarına, Belgrad Ormanı'na hafriyat ve moloz bırakan araçların tespitine ve bölgede alınan önleyici tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı.


Yarkadaş sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılmasını istedi.


Yarkadaş önergesinde "İstanbul'un ciğerleri sayılan Belgrad Ormanı'nda, yasadışı şekilde bırakılan moloz ve hafriyatlar nedeniyle büyük çevre kirliliği yaşanmaktadır. Kamyoncuların sadece Belgrad Ormanı'na değil, Çiftalan Köyü'nün çevresinde bulunan ormanlık alana da hafriyat ve moloz döktüğü köy sakinleri tarafından ifade edilmektedir." diyerek bu çerçevede 4 soru sordu.


Yarkadaş'ın soruları

1- İstanbul'da kaç adet hafriyat döküm sahası mevcuttur? Büyüklükleri ve doluluk oranları nedir?


2- Belgrad Ormanı'na yasadışı şekilde bırakılan moloz ve hafriyatları bırakan araçlar tespit edilmiş midir? Tespit edilmişse hangi cezai işlemler uygulanmıştır?


3- İstanbul'un ciğerleri sayılan bölgede hafriyat ve moloz dökümü için hangi önleyici tedbirler alınmıştır?


4- Özellikle gecenin geç saatlerinde yapılan kaçak döküm işlemleri için emniyet ve jandarma önlem almış mıdır? Bu konuda bakanlığınız ilgili birimlerle temas kurmuş mudur?





Geri Dön