Ekonomi

Haftada 4 gün mesai ses getirdi, ünlü isimden bir adım ilerisi için öneri geldi!

Dün Aksa Akrilik’in 3 ay süreyle 200 personeli için haftada 4 gün mesai uygulamasına başladığını duyurması, iş dünyası ve çalışanlar arasında yankı bulurken, ünlü isimden bir adım daha ilerisi için yeni bir öneri geldi.Dün Aksa Akrilik’in 3 ay süreyle 200 personeli için haftada 4 gün mesai uygulamasına başladığını duyurması, iş dünyası ve çalışanlar arasında yankı buldu

Dünyanın birçok ülkesinde denemelerine başlanan haftada 4 gün mesai uygulamasına gelen destekler artıyor.

Dün Aksa Akrilik’in 3 ay süreyle 200 personeli için haftada 4 gün mesai uygulamasına başladığını duyurması, iş dünyası ve çalışanlar arasında yankı buldu.

Konuyla ilgili peş peşe açıklamalar yapılırken, bu uygulamanın, ofislerin işletme maliyetlerinin düşmesinin yanı sıra, ulaşım giderlerinin azalması ve çalışanların dışarıda yaptıkları yemek tüketimi miktarının da düşümesine sebep olduğu açıklandı.

Açıklamaya göre, çalışma günlerinin haftada 4’e inmesi, çalışanların zamanlarından tasarruf etmelerini sağlamasının yanı sıra kendileri için gizli bir zam olarak da değerlendirilebiliyor.

Çalışanların haftada 3 gün izinli olmaları halinde, kendileri ve ailelerine daha fazla zaman ayırma imkanına kavuşacakları gibi, çalıştıkları kuruma olan sadakatlerinin de aynı oranda artacağı vurgulanıyor.

Açıklamaya göre, böylece haftada 4 gün çalışma uygulaması her iki taraf için de tam bir kazan-kazan durumu oluşturuyor.

TİSVA'DAN, "HAFTADA 4 GÜN, 6 SAAT MESAİ" TEKLİFİ

Diğer yandan Türkiye İsrafı Koruma Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof Dr. Aziz Akgül ise, bir adım daha ileri giderek, ‘haftada 4 gün, günde 6 saat mesai’ modelini önerdi.

Akgül yaptığı açıklamada, kendilerinin 1 Şubat 2020’de haftada 4 gün mesai uygulamasına geçtiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Aziz Akgül, Henry Ford'un, bir asır önce bunu keşfederek, 6 gün yerine 5 gün çalışanların daha üretken olduğunu ve işlerine bağlılıklarında iyileşmeler olduğunu söylediğini hatırlattı.

Günümüzde birçok ülke ve dev şirketlerin 4 gün çalışma denemeleri yaptığını ve bunda başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getiren Akgül, uzmanların, 4 gün çalışma uygulamasının geçici bir durum değil, iş hayatının kaçınılmaz gerçeği olacağına inandığını ve haftada en az 1 günü tembellikle geçirmenin, stres ve yüksek tansiyona oldukça iyi geldiğini söyledi.

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti, o şirket haftada 4 gün çalışma uygulaması başlattı!