03 / 05 / 2024

Hakkari Biçer Mahallesi sakinleri kanalizasyon şebekesi istiyor!

Hakkari Biçer Mahallesi sakinleri kanalizasyon şebekesi istiyor!

Hakkari’nin Biçer Mahallesi sakinleri, kanalizasyon şebekesi olmadığı için açıkta bulunan borulardan sızan pis koku nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Vatandaşlar bir an önce kanalizasyon şebekesi için çalışma başlatılmasını istiyor...




Hakkari’nin Biçer Mahallesi sakinleri, kanalizasyon şebekesi olmadığı için açıkta bulunan borulardan sızan pis koku nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.


Biçer Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, yıllardır yüzlerce evin bulunduğu mahallelerinde kanalizasyon şebekesinin bulunmadığını ve tuvaletlerin ise boşa aktığını ifade ettiler. Teknolojinin hızla geliştiği 21. yüzyılda mahallelerinde halen kanalizasyon şebekesinin olmamasının yetkililerin bir ayıbı olduğunu belirten mahalle sakinleri, bir an önce kanalizasyon şebekesi için çalışma başlatılmasını istediler.


Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1995 yılında Çukurca ilçesi Kavaklı köyünden göç ederek Biçer Mahallesi’ne yerleştiklerini ifade eden Hacı Daş, burada pis kokular yüzünden hayatlarının tehlikede olduğunu söyledi. Daş, “İkamet ettiğimiz semtte yaklaşık 500 evin kanalizasyon şebekesi yok. Bundan dolayı tüm kanalizasyon boşa akıyor ve sızıntıları mahalledeki dereye akıyor. Pis kokular yüzünden kapı ve pencereleri açamıyoruz ve evlerimizde hapis hayatı yaşıyoruz. Havaların gün geçtikçe ısınmasıyla birlikte sağlığımız tehlikeye giriyor. Belediyeden isteğimiz mahallemize kanalizasyon şebekesi çekmesidir” dedi.



Milliyet


Geri Dön