30 / 04 / 2024

Hakkari, Şırnak ve Mardin'e tekstil atölyeleri kurulacak!

Hakkari, Şırnak ve Mardin'e tekstil atölyeleri kurulacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Denizlili işadamları ile Şırnak'a geldi...




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Önce huzur ve kardeşlik, sonra siyasi istikrar. Sebebi ne olursa olsun hiçbir ananın gözyaşının akmasını istemiyoruz" dedi.


Bakan Zeybekçi, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Denizlili işadamları ile Şırnak'a geldi. 


Şehri Nuh Oteldeki yemekte konuşan Bakan Zeybekçi, 2013 Kasım ayında partisinin temayül yoklamaları için geldiği Şırnak'taki partili kadınların tekstil makinesi talebinde bulunduğunu, bunun üzerine Hakkari, Şırnak ve Mardin'e her il için 22 makineden oluşan tekstil atölyeleri kurmak için Denizli'deki işadamlarıyla çalışma yaptıklarını belirtti.


Gönderilen makinelerin çalışmaya başladığını ifade eden Zeybekçi, atölyelerde yüzlerce, binlerce gencin yetişeceğini bildirdi.


Zeybekçi, şunları söyledi:


"Yarın buraya ünlü markalar da üretim yapmak üzere fabrika kurduğunda, ilanı astığında tecrübeli düz makineci, 6 iğneci, ilik düğme makinesi bilen dediğinde yüzlerce, binlerce çocuğumuz 'ben varım' diyecek. Her şeyimizle çok zengin bir memleketiz. Zenginliğimizin bir numarası kardeşliğimiz, huzurumuz. Bu zenginliğimizin olmazsa olması istikrarımız. Eğer siyasi istikrar, huzur yoksa, eğer ekonomik istikrarsızlık ve belirsizlik varsa ne yapsanız boş. Hiç kimse bir yere bir çöp bile dikmek istemez. Bir yere taş dahi koymak istemez. Önce huzur ve kardeşlik, sonra siyasi ve ekonomik istikrar. Çünkü bunların biri olmasa diğer olmaz zaten. Allah huzur ve kardeşliğimiz bozmasın."


Bakan Zeybekçi ve beraberindekiler daha sonra Denizli Platformu tarafından makineleri gönderilen "Nihat Zeybekçi Konfeksiyon Atölyesi"nin açılışını yaptı. Atölyedeki kadınlarla sohbet eden Zeybekçi, daha sonra AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti.



AA


Geri Dön