30 / 04 / 2024

Haktan Kılıç: Son 7 yılda 13 milyar lirayı aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik!

Haktan Kılıç: Son 7 yılda 13 milyar lirayı aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik!

Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, "Türk Telekom olarak Türkiye'nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Son 7 yıl içinde Türk Telekom olarak 13 milyar lirayı aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik" dedi.




Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, "Türk Telekom olarak Türkiye'nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Son 7 yıl içinde Türk Telekom olarak 13 milyar lirayı aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik" dedi.


Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, Türk Telekom bölge müdürleri ile Sinop'ta düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 


Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Kılıç, Türk Telekom'un Sinop'ta ve bağlı olduğu Kuzey-I bölgesinde gerçekleştirilen çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  


Türk Telekom'un Türkiye'de başlattığı "fiber dönüşüm" çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüğünü belirten Kılıç, 2013'ün 3. çeyrek sonu itibarıyla döşenen fiber kablo uzunluğunun yurt içinde yaklaşık 174 bin kilometreyi aştığını vurguladı. 


Kılıç, şunları kaydetti: 


"Türk Telekom olarak Türkiye'nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Son 7 yıl içinde Türk Telekom olarak 13 milyar lirayı aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların sonucunda bugün ülkemizde kişi başına aylık ortalama veri tüketim miktarı 33 GB'a yükselmiş durumda. Ülkemizde fibere olan ilginin büyük bir artış kaydettiğini gözlemliyoruz. 3. çeyrekte fiber müşteri sayımız yükselmeye devam etti ve yurt çapında fiber kapsamına aldığımız hane sayısı yaklaşık 2,3 milyona ulaştı. Türk Telekom olarak 22 bin 500'ü aşkın çalışanımızla, yurt genelinde müşteri memnuniyeti önceliğiyle çalışıyoruz. Yüksek kalite ve rekabet gücüne sahip olmak kadar gelişimi sürekli kılmanın da çok önemli olduğuna inanıyor, iletişim altyapısına yönelik yatırımlarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz. Yurt genelinde verimliliğimizi artırma, gelir ve müşteri sayısı açısından hedeflerimize ulaşma yolunda, tüm il müdürlüklerimiz heyecanlı ve tatlı bir rekabet içinde çalışıyor." 


Fiber altyapı çalışmaları 


Türk Telekom'un "akıllı yaşam" vizyonu ile geleceğin akıllı şehirlerine de öncülük edeceğini söyleyen Kılıç, Sinop'un 16 Mbps'lik ortalama hız ve 1003 kilometrelik fiber kablo uzunluğu ile güçlü iletişim altyapısına sahip olduğunu anlattı. 


Türk Telekom'un Sinop'taki çalışma ve hizmetleri hakkında bilgi veren Türk Telekom Kuzey I Bölge Müdürü Ünal Sade ise gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile Sinop'un 1003 kilometrelik bir fiber altyapıya ulaştığını dile getirdi. 


Sade, "Dikmen ve Saraydüzü ilçelerimizin fiberkent dönüşümlerini 2013 yılında tamamladık. 2014 yılında ise merkez ile diğer ilçelerimizi de fiberkente dönüştürüp müşterilerimizin tamamına yakın kısmına fiber üzerinden hizmet vermeyi planlamaktayız. Bir taraftan fiber dönüşümü sürerken bir taraftan da yeni biten binaların çoğuna fiber çekmeye devam etmekteyiz" ifadelerini kullandı.  Sade, bugün itibarıyla Sinop'taki 2 bini aşkın haneye fiber hizmeti sağlanabildiğini sözlerine ekledi. 


Dünya


Geri Dön