03 / 05 / 2024

Halkbank 'Üreten Türkiye Buluşmaları'na Konya'da yeniden başladı!

Halkbank 'Üreten Türkiye Buluşmaları'na Konya'da yeniden başladı!

Halkbank, KOBİ'lere yönelik düzenlediği 'Üreten Türkiye Buluşmalarına 75'inci kuruluş yıl dönümde yeniden başladı. Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan buluşmada, Konya'da şube sayılarını hızla arttırmayı hedeflediklerini söyledi..



Halkbank, 'Üreten Türkiye Buluşmaları'na start verdi. Halkbank, KOBİ'lere yönelik düzenlediği 'Üreten Türkiye Buluşmalarına 75'inci kuruluş yıl dönümde yeniden başladı. Konya'da Dedeman Otel'de sunuculuğunu Kadir Çöpdemir'in gerçekleştirdiği ilk buluşmaya Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, ekonomist Deniz Gökçe, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, yaklaşık 500 KOBİ temsilcisiyle panelde bir araya geldi. 


Kuruluşlarından bu yana KOBİ bankacılığında liderliği sürdürdüklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, "Bizi diğer bankalardan itibarımız ayırıyor. Halkbank'ta devletin yüzde 51'lik payı var. Uluslararası ölçekte ciddi itibar sahibiyiz. Bankacılık anlayışımızda verdiğimiz kredilerin etkin ve verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. 

KOBİ'lerin danışmanı olarak hareket ediyoruz" dedi. Konya'da yeni şubeler açacaklarını vurgulayan Aslan, "Şu an Konya'da 10'u merkezde olmak üzere 21 şubemiz, 29 bin KOBİ müşterimiz var. Konya'da 726 milyon TL kredi kullandırdık. Bunun 250 milyon TL'sini KOBİ'ler kullandı. Konya'da şube sayımızı hızla arttıracağız" şeklinde konuştu. 


Ekonomist Deniz Gökçe de kur riski olanların bu riski ortadan kaldırma faaliyeti içine girmesi gerektiğini belirterek, "FED ileride likidite daraltmasına gidecektir" dedi. Türkiye'de tüketim ve yatırımlarda özel sektör hakimiyeti olduğunu vurgulayan Gökçe, Türkiye'deki ekonominin gidişatım özel sektörün yapacağı yatırımın belirleyeceğini söyledi. 


Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, "17 bin aktif üyemizin yüzde 98'i KOBİ. Bu yüzde 98'i sürekli daha büyük firmalar haline getirmek için çalışıyoruz. 

Dünya ile rekabet edebilmek için KOBİ kalmamalıyız, mevcut KOBİ'lerin büyük işletmeler olması için çalışmalıyız" diye konuştu. 


Konya'da sanayinin büyük çoğunluğunun KOBİ olduğunu belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de, "KOBİ başkenti olarak tanımlanıyoruz ve ihracatımızın büyük çoğunluğunu KOBİ'ler yapıyor. Bankaların sadece KOBİ'lere kredi sağlayan kurum olma anlayışından çıkarak, proje ortağı bankacılık anlayışına gidilmesi lazım. Bir anlamda bankalar KOBİ'lere danışmanlık etmelidir" dedi. 


'KOBİ'miz fazla verimliliği düşük' 


Konya'da ihracatın yüzde 99'unu KOBİ'lerin yaptığım vurgulayan Kütükçü, "Konya ihracat sıralamasında hakettiği yerde değil. Gaziantep ağustos ayına kadar 4 milyar dolarlık ihracat yapmışken, Konya 876 milyon dolarlık ihracat yaptı. Gaziantep'te KOBİ niteliğindeki işletme sayısı 28 bin civarındayken, Konya'da bu rakam 39 binlerde. Emsal illere göre KOBİ sayımız fazla ama KOBİ'lerimizin verimliliği düşük. Bizdeki KOBİ'lerin ölçeklerini büyütmeleri gerekiyor. KOBİ'lerimizin ürettiklerini hedef pazarlarda görücüye çıkarması gerekiyor" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön