22 / 05 / 2024

Halde kilosu 7 lira olan şeftali markette 27 liraya satılıyor!

Halde kilosu 7 lira olan şeftali markette 27 liraya satılıyor!

Adana'da sebze-meyve halinde şeftalinin kilosu 3-7 liraya satılırken market tezgahlarında ise 27 liraya alıcı buluyor. Bu kapsamda halciler fiyat farkının nedenlerine değindi. İşte detaylar...



Şeftalinin kilosu Adana meyve, sebze halinde kalitesine göre 3-7 TL arasında olurken, bu fiyat market raflarında 27 TL'ye kadar çıkıyor. Fiyat farkının dikkat çektiğini ve önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, üreticinin ve tüketicinindee mağdur olduğunu belirtti.

DEMETİM YAPILMIYOR!

Halde düşük fiyata rağmen şeftali satmakta zorlandıklarını ifade eden Doğan, "Biz 7 TL'ye satamazken marketler 27 TL'ye satıyor. Neden bunun denetimi yapılmıyor? Adana’nın birçok bölgesinde korsan şekilde ürün satışı yapılıyor" dedi.

Doğan ısrarla söylemelerine rağmen bunun denetiminin sağlanmadığına dikkat çekerek, "Üretici olarak mağdur duruma düşüyoruz. Hasat edilen ürünün yüzde 35-40’ı meyve-sebze haline gelirken yüzde 60’a yakını korsan şekilde satılıyor. Neden hale ürün girmiyor da dışarıda korsan olarak satılıyor? Biz vergiye tabiyiz ama dışarısı değil" diye kaydetti.

Halde kilosu 7 lira olan şeftali markette 27 liraya satılıyor!

"ESKİDEN KAR MARJI UYGULAMASI VARDI"

Ürünlerin pahalı olmasında hal esnafının suçlandığına vurgu yapan Adana Kabzımallar Odası Onursal Başkanı Ali Batman ise hal esnafının günah keçisi olduğunu belirterek, "Asla ilgisi yoktur. Şu anda şeftalinin haldeki fiyatı belli. Marketlere denetim yok. Serbest fiyat modelinin kalkması lazım" diye belirtti.

Batman, eskiden kar marjı uygulamasının olduğunu söyleyerek, "100 TL'ye kadar olan üründe yüzde 35, 100 TL'nin üzerindeki üründe yüzde 30 kar marjı vardı" dedi.

Hal çıkış faturasına göre denetim yapıldığını söyleyen batman, "Ama şimdi o denetim yapılmıyor. Sadece burada denetim var. Ama korsan çalışanlar istediği gibi at koşturuyor. Hale giren 50 kamyonsa dışarıya 150 kamyon ürün gidiyor" şeklinde konuştu.

TOKİ Edirne 2023 projesini bekleyenlere müjde! 131 konutluk yeni proje için tarih beli oldu!

Yurt dışı ve yurt içi vekaletle kurban kesim bedelleri ne kadar?

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil


Geri Dön