30 / 04 / 2024

Haliç köprüsünün çelik kazıkları önümüzdeki hafta çakılacak!

Haliç köprüsünün çelik kazıkları önümüzdeki hafta çakılacak!

İstanbul Metrosunun Haliç geçişi için yapılacak köprünün çelik kazıkları, önümüzdeki hafta çakılmaya başlayacak



İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Metrosunun en önemli geçiş güzergahlarından Haliç metro geçiş köprüsü inşaatında kullanılmak üzere Portekiz'de imal ettirilen ve "Normed" isimli gemiyle Haliç'e getirilen platform ve 13 parçadan oluşan çelik boru kazıklar, suya indirilmeye başlandı.

Köprünün su içinde ayaklarını oluşturacak çelik kazıklar, Beyoğlu yakası sahiline yüzdürülerek muhafazaya alındı. Çalışmaların akşam saatlerinde tamamlanması planlanıyor.

Köprü ayaklarının temel elemanlarını oluşturacak kazıklar, 4'lü, 5'li ve 9'lu gruplar halinde çakılacak. Köprü ayakları, bu çelik borular üzerine inşa edilecek. Teknik hazırlıklar tamamlandıktan sonra önümüzdeki hafta kazık çakma işlemlerine geçilecek.

Şubat ayında tamamlanacak sevkıyattan sonra köprü inşaatı kademeli olarak başlayacak.

İstanbul Metrosu, inşa edilen köprüyle Unkapanı'na ulaşacak ve oradan kazısı tamamlanmış tünelle Şehzadebaşı, Aksaray istikametinden Yenikapı'ya ulaşarak burada  Marmaray  ile entegre olacak ve böylece Kartal-Kadıköy hattına da bağlanacak.

Beyoğlu bölgesinde ise Şişhane-Taksim-Hacıosman hattına bağlanacak olan metro hattı, daha sonra da Havalimanı-Olimpiyatköy-Başakşehir hattı ile entegre olacak.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İşte yeni Haliç köprüsü

İstanbul Metrosu'nun Haliç geçişi için yapılacak köprünün çelik kazıklarının çakılmasına önümüzdeki hafta başlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında, İstanbul Metrosu'nun en önemli geçiş güzergâhlarından Haliç metro geçiş köprüsü inşaatında kullanılmak üzere Portekiz'de imal ettirilen ve “Normed” isimli gemiyle Haliç'e getirilen platform ve 13 parçadan oluşan çelik boru kazıklar, suya indirilmeye başlandı. Köprünün su içinde ayaklarını oluşturacak çelik kazıklar, Beyoğlu yakası sahiline yüzdürülerek muhafazaya alındı.
Milliyet

Haliç metro geçiş köprüsü ayaklanıyor

Metro köprüsünün inşaası start alıyor. Köprü ayakları için İspanya'dan getirilen çelik boru kazıkların çakılmasına önümüzdeki hafta başlanacak

İstanbul Metrosu'nun en önemli geçiş güzergâhlarından Haliç metro geçiş köprüsünün inşaası için start veriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köprü inşaatında kullanılmak üzere Portekiz'de imal ettirilen platform ve çelik boru kazıkların çakılma işlemlerine önümüzdeki hafta başlanacak. Haliç metro köprüsünde kullanılmak üzere imal edilen 13 parça çelik kazık, geçtiğimiz hafta gemiyle Portekiz'den getirilmişti. Parça parça suya indirilen kazıklar, Beyoğlu yakası sahiline yüzdürülerek muhafazaya alındı. Köprü ayaklarının temel elemanlarını oluşturulacak kazıklar 4'lü,5'li ve 9'lu gruplar halinde çakılarak, üzerine köprü inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden verilen bilgilere göre, teknik hazırlıkların tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta kazık çakma işlemlerine başlanacak. 2010'un Şubat ayında tamamlanması beklenen sevkiyattan sonra köprü inşaatına kademeli olarak geçilecek.

KÖPRÜ İNŞAASI ŞUBAT'TAN SONRA
İstanbul Metrosu, inşa edilen köprüyle Unkapanı'na ulaşacak ve oradan kazısı tamamlanmış tünelle Şehzadebaşı, Aksaray istikametinden Yenikapı'ya ulaşarak burada Marmaray ile entegre olacak. Metro böylece Kartal-Kadıköy hattına da bağlanacak. Beyoğlu bölgesinde ise Şişhane-Taksim- Hacıosman hattına bağlanacak olan metro hattı, daha sonra da Havalimanı-Olimpiyatköy-Başakşehir hattı ile entegre olacak.

Hacıosman ıle yenikapı'yı bağlayacak

BIR ayağı Unkapanı, diğer ayağı ise Perşembe Pazarı'nda olacak Haliç metro geçiş köprüsü, Hacıosman ve Yenikapı metrolarını birbirine bağlayacak. Marmaray'la entegreyi sağlayacak köprü, Kartal-Kadıköy metrosuna erişimi de sağlayacak. Portekiz'de imal ettirilen ve ''Normed'' isimli gemiyle İstanbul'a getirilen platform ve 13 parçadan oluşan çelik boru kazıkların suya indirme işlemi devam ediyor.
Sabah

Haliç'te ‘metro kazıkları' suya iniyor

İstanbul Metrosu'nun Haliç geçişi için yapılacak köprünün çelik kazıkları, önümüzdeki hafta çakılmaya başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Metro'sunun en önemli geçiş güzergahlarından Haliç metro geçiş köprüsü inşaatında kullanılmak üzere Portekiz'de imal ettirilen ve “Normed” isimli gemiyle Haliç'e getirilen platform ve 13 parçadan oluşan çelik boru kazıklar, suya indirilmeye başlandı.

Köprünün su içinde ayaklarını oluşturacak çelik kazıklar, Beyoğlu yakası sahiline yüzdürülerek muhafazaya alındı. Çalışmaların akşam saatlerinde tamamlanması planlanıyor. Köprü ayaklarının temel elemanlarını oluşturacak kazıklar, 4'lü, 5'li ve 9'lu gruplar halinde çakılacak. Köprü ayakları, bu çelik borular üzerine inşa edilecek. Teknik hazırlıklar tamamlandıktan sonra önümüzdeki hafta kazık çakma işlemlerine geçilecek.

Şubat ayında tamamlanacak sevkıyattan sonra köprü inşaatı kademeli olarak başlayacak. İstanbul Metrosu, inşa edilen köprüyle Unkapanı'na ulaşacak ve oradan kazısı tamamlanmış tünelle Şehzadebaşı, Aksaray istikametinden Yenikapı'ya ulaşarak burada Marmaray ile entegre olacak ve böylece Kartal-Kadıköy hattına da bağlanacak. Beyoğlu bölgesinde ise Şişhane-Taksim-Hacıosman hattına bağlanacak olan metro hattı, daha sonra da Havalimanı-Olimpiyatköy-Başakşehir hattı ile entegre olacak.
Hürriyet


Geri Dön