29 / 04 / 2024

Halil Ataman, Ataç İnşaat hakkında açıklamalar yaptı!

 Halil Ataman, Ataç İnşaat hakkında açıklamalar yaptı!

Ataç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman, Ataç İnşaat hakkında yazılan kamuoyundaki söylentileri yanıtladı...



ATAÇ  hakkında  kamuoyunda çıkan haber veya söylentiler.


Sermaye piyasası katılımcılarının  bildiği gibi son zamanlarda Şirketimiz  hakkında yatırımcılarımızın yatırım kararlarını veya   hissemizin fiyatını etkileyebilecek öneme sahip haber ve söylentilerin, kamuoyunda, elektronik medya da  yer aldığı duyumları alınmıştır.


Şirketimiz olağan faaliyetleri; ticari, sınai, alt yapı projeleri şeklinde kesintisiz devam etmekte,  proje taahhütlerimiz  zamanında yerine getirilmektedir. 


İnşaat sektöründeki devam eden işlerimizden YAPRAK 1  barajı  su tutma işlemleri bitmiş,  ay sonuna kadar kabul işleminin tamamlanması beklenmektedir.


İstanbul'un içme suyu  sorununa çözüm  olan MELEN  Projesinde,  Melen Sistem Kontrol 6 Boru Hattı inşaatı tamamlanmış  ,  13 kasım  günü İşletme çalışmalarına başlanmıştır. 12 Aralıkta günü  sayın Başbakanımızın katılacağı  tören ile Tüm melen projesi hizmete açılacak ve geçici kabul işlemlerine başlanabilecektir. 


Faaliyet gösterdiğimiz  diğer sektörlerdeki  şirketlerimiz de; tekstil, turizm, enerji, eğitim, bilişim alanlarında  kesintisiz   olarak olağan işletme hayatlarını  sürdürmektedir.


Diğer taraftan  vergi borcumuz taksitlendirme  sürecine kabul edilmiştir ve  Şirketimiz  bu borcu ödeme gücüne  sahiptir.


Finansman  tarafımızda; proje kredileri yanında , gerekli özkaynak finansmanına destek sağlamak için sermaye artırım prosedürüne göre daha  süratli olacak şekilde, biz hakim ortakların hisse satarak şirkete sermaye avansı aktarımı olmuştur


Bu süreç ,  finansman desteğinin yanı sıra,  % 6 olan halka açıklık oranımızın  yaklaşık  %43  seviyesine ulaşmasını  sağlamıştır. Halka açıklık oranımızın    yükselmesinin getireceği sağlıklı fiyat  seyrini, ATAÇ 'ın  fiyat derinliği kazanması ile birlikte hep beraber göreceğimize inanıyoruz.

 


Özetle ;


- ATAÇ ,  çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bağlı şirketleriyle birlikte HOLDİNG yapısında ; hukuki, mali , ticari faaliyetlerinde, devam eden projelerinde  bir bozulma, aksama, kesinti  olmadan işletme hayatına devam etmektedir. 


- 50 yıllık köklü, istikrarlı ve güvene dayalı geçmişi olan Şirketimizin, kamuoyunda  kasıtlı olarak yaratılan kötü niyetli söylentiler ile doğrudan veya dolaylı alakası yoktur.  Bu söylentiler ATAÇ gerçeğini yansıtmamaktadır.


- Hakim hissedarlar olarak biz  ATAMAN ve ÇALIK aileleri,  hissenin bugünkü geldiği psikolojik fiyat seviyesinin  ATAÇ 'ın değerini yansıtmadığını biliyor ve  bundan derin üzüntü  duyuyoruz. Bununla beraber istikrarlı yönetim, güçlü aktif, köklü ve güvene dayalı geçmişi olan Şirketimizin,  orta-uzun vade yatırımı olan hisse senedinde yatırımcısını memnun edeceğine inanıyoruz.



Saygılarımla,



Halil ATAMAN

Yönetim Kurulu Başkanı


Geri Dön