04 / 07 / 2024

Halil Ataman, Ataç İnşaat'ın Holdingleşme sürecini değerlendirdi!

Halil Ataman, Ataç İnşaat'ın Holdingleşme sürecini değerlendirdi!

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş'nin Holdingleşme süreci hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman açıklama yaptı...




Bilindiği üzere, ATAÇ  bünyesinde holdingleşme çalışmalarımız  devam etmektedir.  Bizim için yeni bir faaliyet kulvarı olan  Gayrimenkul alanında   ilk etapda, grup şirketimiz    ANTEKS bünyesindeki bir AVM arazisi üzerinde gayrimenkul geliştirme proje çalışması başlattığımızı  ve bu amaçla     "ATAÇ Turizm ve Gayrimenkul Yatırımlar AŞ" unvanlı  yeni bir  Şirket  kurduğumuzu daha önce  duyurmuştuk . 


İkinci etap olarak, Temmuz ayı sonunda   sermayesinin  % 28 'ine ortak ve yönetimine sahip olduğumuz  Gimsan Gediz İplik ve Mensucat Sanayii AŞ'nin bünyesinde bulunan arazileri de  projelendirip gayrimenkul  yatırımına dönüştürmeyi  ve üretimine ara vermiş olan Gimsan'ın yeniden faaliyete geçirilmesini de bir seçenek olarak değerlendirmeyi planlamıştık.


Geçen süreç içinde Planımızda  revizyona giderek bazı değişiklikler yapmış bulunmaktayız;


-Turizm ve gayrimenkul alanındaki   faaliyetlerimizi ve  şirketlerimizi Gimsan Gediz İplik ve Mensucat Sanayii AŞ' bünyesinde toplamak.


-Gimsan Gediz'i arazilerini de  birlikte değerlendirmek üzere, yeniden konumlandırmak.


-Gimsan Gediz 'i yeni faaliyet konumuna uygun   ticaret   ünvanı değişikliği ile   bir yatırım şirketi olarak yapılandırmak.


Böylece,  yakın zaman içinde, turizm  şirketlerimizdeki hisselerimizi de yeni unvanı ve yeni  yatırım şirketi kimliği ile Gimsan Gediz'e devretmeyi planlıyoruz. 


Turizm ve  gayrimenkul alanlarındaki yapılanmayı da  tamamladıktan sonra  İNŞAAT sektöründeki faaliyetlerimizi   ayrı bir şirket olarak    şekillendirip ,  ATAÇ çatısı altına almak  ve bünyemizdeki holdingleşme sürecini  tamamlayarak ATAÇ   HOLDİNG  A.Ş  .   adı altında  yönetim holding  olmayı hedefliyoruz.


Yukarıda belirttiğim  plan ve hedeflerimiz içinde  şirketlerimizin halka açılarak  birer Sermaye Piyasası Kurumu haline  gelmelerini arzu ediyoruz.


Saygılarımla,


Halil ATAMAN 

Yönetim Kurulu Başkanı

ATAÇ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Geri Dön