07 / 07 / 2024

Halk Ekmek'te pide fiyatları ne kadar olacak? İBB Başkanı İmamoğlu açıkladı

Halk Ekmek'te pide fiyatları ne kadar olacak? İBB Başkanı İmamoğlu açıkladı

Ramazan-ı Şerif ayına kısa süre kala pide fiyatları da teker teker açıklanmaya başladı. Fırınlarda 6 TL’ye satılacağı duyurulan Ramazan pidesinin Halk Ekmek’te ne kadara satılacağı belli oldu.



FIRINCILAR, DEVLET DESTEKLİ UN İSTİYOR

Yükselen maliyetlerden dert yanan fırıncılar da devlet destekli unun kotasının artırılmasını ve uygulamanın sürmesini istiyor. Ramazan’da uygulanacak pide fiyatlarıyla ilgili konuşan fırıncı Ramazan Kodak, 330 gram ramazan pidesinin bu sene 6 Türk lirasına satılacağını anımsatarak, 2021’de 365 gram pidenin 4 Türk lirası olduğunu kaydetti.

Halk Ekmek te pide fiyatları ne kadar olacak? İBB Başkanı İmamoğlu açıkladı

Maliyetlerin çok arttığına işaret eden Kodak, poşet, un, kâğıt, elektrik fiyatlarındaki artışların ekmek fiyatlarına da yandığını kaydederek, kazançların çok düşmesinden yakındı. Fırıncılara göre bu fiyatın uygun göründüğünden bahseden Kodak, devlet destekli unlardan yararlanmaya çalıştıklarını söyleyerek, verilen unun yetersiz kaldığını ve sınırlamanın artırılması gerektiğini belirtti.

330 gram pidenin 6 TL olarak belirlendiğine işaret eden Fatih Bastırma adındaki fırıncı da, ‘’Bu fiyatlar bizi kurtarır mı, bilmiyoruz. Devlet destekli una erişim hiç de kolay olmuyor. Ramazan pidesi fiyatlarındaki kâr marjı 2021 yılına göre çok daha fazla düştü. İnsanları güç duruma sokmadan bu sene Ramazan ayını da atlatmayı umuyoruz’’ şeklinde konuştu.

2022 Ramazan pidesi ne kadar? 2022 pide fiyatları! Pideye yüzde 66 zam…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön