28 / 04 / 2024

Halk GYO'nun Beykoz'daki arsalarının toplam değeri 319 milyon TL!

Halk GYO'nun Beykoz'daki arsalarının toplam değeri 319 milyon TL!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İstanbul Beykoz'daki 4 adet arsasının değerleme raporu yayınlandı. Bu kapsamda Halk GYO'nun Beykoz'daki 4 adet arsasının değeri KDV dahil 319 milyon TL oldu.



Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Beykoz'daki arsalarının 2023 yılsonu değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. 

Değerleme konusu “Tarla ve Çalılık” vasıflı taşınmaz İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Akbaba Mahallesi, 2546 ada 4 parsel (eski 342 parsel) de yer alıyor. 

Arsalar, 174.533,92 m² yüzölçümlü “Tarla ve Çalılık” nitelikli 2546 ada 4 parsel (eski 342 parsel) Parsel geometrik olarak amorf bir şekle sahip olup topografik olarak ise eğimli bir arazi yapısına sahip.

Halk GYO nun Beykoz daki arsalarının toplam değeri 319 milyon TL!

Taşınmazın Tuna Caddesine yaklaşık 865 metre cephesi bulunuyor. Konu taşınmazın üzeri ağaç ve doğal bitki örtüsü ile örtülüdür. Parselin sınırlarını belirleyici olarak çevresinde duvar, tel örgü vb. unsur bulunuyor. 

Sadece doğu cephesinde yol boyunca yol bariyerleri bulunuyor. Taşınmaz lokal olarak İstanbul Boğazı manzarasına sahip. Parselin alt kotu ile üst kotu arasında yaklaşık 25 metrelik bir fark olduğu gözlemlendi.

Taşınmaza ulaşım bölgenin ana arterlerinden olan Ortaçeşme Merkez Camii önünden Tokatköy Mahallesi istikametine doğru Çayır Caddesi üzerinde yaklaşık 400 metre ilerledikten sonra Akbaba Mahallesi tabelası takip edilerek Akbaba Caddesine sapılıp yaklaşık 3 kilometre ilerledikten sonra sola Anadolu Feneri Mahallesi tabelası takip edilerek Anadolu Feneri Yoluna dönülüp yaklaşık 2,3 kilometre ilerledikten sonra sola Tuna Caddesine girilerek sağlanıyor. 

Halk GYO nun Beykoz daki arsalarının toplam değeri 319 milyon TL!

Ekspertize konu taşınmaz 350 metre ileride solda yer alıyor. Taşınmazın konumlandığı Tarla ve Çalılık Anadolu Feneri Yolu ve Akbaba Caddesine yakın konumda bulunuyor. Taşınmaza toplu taşıma araçları ile ulaşımı kısıtlı olup daha çok özel araç ile ulaşım sağlanıyor.

Değerlemeye konu arsa vasıflı taşınmazın konumlu olduğu bölge boş parseller ve müstakil konut yapıları şeklinde gelişmiş bir bölgede yer alıyor. Bölgede ayrıca su dolum tesisleri de bulunuyor.

“Tarla ve Çalılık” niteliğindeki gayrimenkulün piyasa satış değeri 290 milyon TL olarak belirlendi. Söz konusu taşınmazın KDV dahil satış değeri ise 319 milyon TL oldu.

HALK GYO KAPAÇIKLAMASI

Şirketimiz portföyünde yer alan İstanbul merkezli "Beykoz Arsa"ya ait 2023 yılsonu değerleme raporu ektedir.

Dosya için tıklayın

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Halk GYO Şişli Binası'nın 2023 yılı değeri 152 milyon 556 TL!


Geri Dön