28 / 04 / 2024

Halk Otobüsleri'nde ücretli taşıma uygulaması başladı

Halk Otobüsleri'nde ücretli taşıma uygulaması başladı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Kooperatifine (TÖHOB) bağlı otobüsler, Ankara'da emniyet ve basın mensupları ile şehit ve gazi aileleri, dışındaki serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasına başladı.



Halk otobüsleri, TÖHOB'un aldığı karar kapsamında bazı serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasını başlattığını açıkladı.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ise engellileri araca almayan özel halk otobüsünün parka çekilerek cezai işlem uygulandığını, denetimlerin sürdüğünü kaydetti.

Buna göre, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların da arasında olduğu yirmi farklı gruptaki serbest kart sahiplerini her ayın sadece 1'i ve 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı alan özel halk otobüsleri, kalan 26 günde ise bu vatandaşlaru ücretli bir şekilde taşıyacak.

Bugün başlayan ücretli taşıma uygulamasından habersiz bazı serbest kart sahiplerinin, başkentteki halk otobüslerinden indirilerek Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) ait EGO otobüslerine yönlendirildiği de kaydedildi.

65 yaş üstü serbest kart sahibi İsmail Kocaman, yaşlıların hesaba dahil edilmediğini, ABB'nin tüm çabalarına rağmen kararın uygulandığını kaydetti. Konudan haberdar olduğu günden bu yana özel halk otobüslerine binmediğini kaydeden Kocaman, sadece yaşlıları ilgilendirdiğini düşündüğü karara anlam veremediğini de belirtti. Öte yandan da Hayri Yağmur da 65 yaş üstünün halk otobüslerine binmeyeceğine ilişkin yasal düzenleme bulunması halinde uygulanmasında sorun olmayacağını ifade ederek, "Ama öyle bir kanun yok ki. Şimdiye kadar biniliyordu hep. Az önce bindik 'yasak' dediler." dedi. Yusuf Saçan ise halk otobüsü işletmecilerine destek vererek, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile belediyelerin paralarını vermesi gerekiyor. Yüzde 40 bedava biniliyor. Böylelikle araçların masrafları karşılanmıyor. Ben parayla biniyorum. Kimsenin de bedava binmesini istemiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Halk Otobüsleri nde ücretli taşıma uygulaması başladı

DENETLEMELER SÜRECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denili; engelli vatandaşları araca almayan özel halk otobüsünün parka çekilerek cezai işlem yapıldığı bildirilerek denetimlerin devam edeceği de bildirildi.

SERBEST KART KİMLERE VERİLİR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kişilerin kendi adlarına düzenlenmiş ve üzerinde “SERBEST” ibaresi yazan, sadece devlet sporcusu ünvanına sahip kişilerin toplu taşıma araçlarında kullanabileceği ücretsiz karttır.

65 yaş ve üzeri herkesi ilgilendiriyor! İstanbul'da ücretsiz taşımada şok karar! 

29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz olacak

 


Geri Dön