27 / 04 / 2024

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 



TÖHOB üyeleri,  Ankara  Ticaret Odası'nda (ATO) içlerinde 65 yaş üstü vatandaşların da olduğu ücretsiz taşıma hakkı olan 18 farklı grup hakkında karar almak için biraraya toplantı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından  özel halk otobüslerine sağlanan desteğinin yetersiz olduğunu dile getiren otobüs şoförleri, söz konusu desteklerin sadece 2 günlük maliyetlerini karşıladığını belirtti. Soydaş, kendilerinin bugüne kadar fedakarlık yaptığını fakat son raddeye geldiklerini belirterek şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensuplarının ücretsiz taşımadan sürekli yararlanabileceğini belirtti.

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

ÜCRETSİZ ULAŞIMA SINIR GELDİ!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, Bakanlığın verdiği 2 günlük taşıma desteğine 2 gün de kendileri ekleyerek şu ifadeleri kullandı: '' Biz de 2 günlük bir fedakarlık yapalım. Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1'i ile 4'ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum. Lütfen kamu araçlarını kullansınlar. Türkiye genelindeki tüm özel otobüsler yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Geriye kalan 26 gün taşımayacak" dedi. 

65 YAŞ ÜZERİ  ÜCRETİZ TOPLU TAŞIMA SONLANSIN!

Geçtiğimiz ay, Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetleri gerekçe olarak göstererek Ankara'da 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırılacağını belirtimişti. Halk otobüsü sahipleri ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında kendilerine verilen desteğin artırılması talebinde bulunmuştu.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara dün,  Ankara  Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisinde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara'da şehit-gazi yakınları ve basın mensupları dışındaki 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımama kararı aldıklarını açıklamıştı.

Okulların açıldığı gün toplu taşıma bedava mı? 11 Eylül 2023 otobüs, metro, metrobüs saat kaça kadar ücretsiz? 

Toplu taşımaya yüzde 40 zam! O ilde yaşayanlar dikkat! İndi bindi ücreti 60 TL oldu!

Geri Dön