28 / 04 / 2024

Özel halk otobüslerinden ücretsiz kartlara engel

Özel halk otobüslerinden ücretsiz kartlara engel

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişileri ayın sadece ilk dört günü araçlara kabul edeceklerini bildirdi.



dunya.com'da yer alan habere göre; Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği TÖHOB üyeleri,  Ankara  Ticaret Odası'nda (ATO) içlerinde altmış beş yaş üstü vatandaşların da olduğu ücretsiz taşıma hakkı olan on sekiz farklı grup hakkında karar almak için toplandılar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın özel halk otobüslerine olan katkısının az olduğunu ve bunu yetersiz bulduklarını söyleyen otobüs şoförleri, söz konusu desteklerin sadece iki günlük maliyetlerini karşıladığını ifade etti.

(TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, kendilerinin şimdiye kadar fedakarlık yaptığını fakat son raddeye geldiklerini kaydederek şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensuplarının ücretsiz taşımadan sürekli yararlanabileceğini kaydetti.

YİRMİ ALTI GÜN YOLCU TAŞIMAYACAĞZ

Soydaş, şunları belirtti. "Bakanlığın verdiği iki günlük taşıma desteğine biz de iki günlük bir fedakarlık yapalım. Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın biri ile dördü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da lütfen rica ediyorum. Kamu araçlarını kullansınlar. Türkiye genelindeki tüm özel otobüsler yalnızca ayın biri ile dördü arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Geriye kalan yirmi altı gün taşımayacak"

ENGELLİ KARTTI NASIL ALINIR?

Engelli bireyin ikamet ettiği ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı ve engelli sağlık kurulu raporunun aslı veya onaylı örneği ile müracaat edilerek engelliler için kimlik kartı alınabilir.

Özel halk otobüslerinden ücretsiz kartlara engel

METROBÜS ALTMIŞ BEŞ YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ Mİ?

Altmış beş yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma bitti mi?  Ülkemizde toplu taşıma kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar, ücretsiz kartlarıyla herhangi bir ücret ödemeden seyahat ediyor. Öte yandan “İstanbul'da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşıma hakkının iptali söz konusu değildir.

EMEKLİLERE TREN ÜCRETSİZ Mİ?

Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından yüzde elli indirimli olarak yararlanır.

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi: Ücretsiz ulaşım sona mı eriyor?


Geri Dön