09 / 05 / 2024

Halka arz da yasak getirildi! EYG GYO ve Beşiktaş hisselerine tedbir geldi

Halka arz da yasak getirildi! EYG GYO ve Beşiktaş hisselerine tedbir geldi

EYG GYO ve Beşiktaş hisseleri için bir ay süre için açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulandı.



- SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı ikazınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir ilan yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

 Kredili işlem yasağı, belirli bir ekonomik veya finansal bağlamda kredi kullanımına getirilen bir kısıtlamadır.
 Türkiye'de bu terim, döviz veya kıymetli madenler gibi belirli türdeki alımlarda kredi kartı veya kredi kullanımının yasaklanması için kullanılmaktadır. Bu tür bir yasak genellikle enflasyonu kontrol etmek veya para birimini istikrara kavuşturmak için bir önlem olarak uygulanır. Yasağın kesin ayrıntıları ve süresi, belirli koşullara bağlı olarak değişebilir.


 Pay Piyasası, finansal piyasanın, genellikle mevduat sertifikaları, Hazine bonoları, ticari senetler ve diğer
 benzer araçlar şeklinde kısa vadeli borçlanma ve borç verme işlemlerinin yapıldığı bir bölümünü ifade eder. Bu işlemler genellikle finansal kuruluşlar,  şirketler ve devletler tarafından yapılır ve vadeleri genellikle bir yılı aşmaz. Para piyasasının temel amacı, kısa vadeli likiditenin yönetimi için bir  mekanizma sağlamak ve kısa vadeli fonların toplanmasını kolaylaştırmaktır. Para piyasası, uzun vadeli tahvil piyasasına göre daha az riskli ve daha likit  bir alternatif olarak kabul edilir.

Yüksek enflasyondan o kurumda etkilendi! Maliyetleri düşürmek için işten çıkarma duyurusu yaptı

WhatsApp'tan bomba özellik geliyor! Yüksek kaliteli görüntüler paylaşılabilecek

Netflix'in yeni CEO'ları doğruladı! Şifre paylaşımı sona erecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön