27 / 04 / 2024

Halka arz da yasak getirildi! EYG GYO ve Beşiktaş hisselerine tedbir geldi

Halka arz da yasak getirildi! EYG GYO ve Beşiktaş hisselerine tedbir geldi

EYG GYO ve Beşiktaş hisseleri için bir ay süre için açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulandı.



Borsa İstanbul’da ücretlenmeleriyle gündeme gelen bazı hisselerde tedbir kararları alınmaya devam ediliyor.

Dün Sasa Polyester, Hektaş, Konfort Gıda ve Söke Un’un akabinde bugün de EYG GYO ve Beşiktaş hisseleri için bir ay süresince açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulandı.

Konuyla alakalı olarak KAP üzerinden yapılan açıklama şöyle:

- Sermaye Piyasası Kurulu kararı ikazınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) muhtevasında BJKAS.E ve EYGYO.E payları 24/01/2023 tarihli işlemlerden  (her seansa) 23/02/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere mevzu edilemeyecektir.

- Not: VBTS kapsamında getirilen önlemler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem şartları, pazar değişimi veya öteki sebeple uygulanan işlem esaslarından farklı  olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS önelmeleri başka düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik zamanından farklı olarak tedbir 
zamanının bitimine kadar uygulanmaya devam eder.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön