18 / 05 / 2024

Halka arz işlemlerinde ‘o formül artık işe yaramıyor!

Halka arz işlemlerinde ‘o formül artık işe yaramıyor!

Borsa İstanbul’da halka arz edilen şirket hisselerinin beş ila 10 defa tavan yapması formülü artık işlemiyor. Son dört halka arz şirketi ya tek tavan yapabildi ya da işleme başladığı gün bile tavan seviyesini göremedi.



Konu ile ilgili birtakım açıklamalar yapan uzmanlar, borsada ‘halka arz yatırımcısı’ bir grup bulunduğunu ifade ediyor. Düşük portföyle giriş yapan ya da önceki portföylerini satarak yeni halka arz işlemlerine katılım sağlayan bu grup halka arz hissesi birkaç tavan yaptıktan sonra çıkıyor. 2023 senesinde ve önceki sene halka arz edilen şirket hisselerinde 5 ila 10 arası tavan görülüyordu.

Halka arz işlemlerinde ‘o formül artık işe yaramıyor!

FORMÜL ARTIK İŞE YARAMIYOR

Ekonomim’in haberine göre, uzmanlar son dönemdeki halka arzlarda ‘tavan tavan’ formülünün çok işlemediğini belirtti.

2023’ün başında halka arz edilen Tapdi Oksijen kesintisiz dört tavan yapmıştı. Söke Un hisseleri işleme başlaması ile beraber 12 gün tavan seyrine devam etti. Astor Enerji 9, Maçkolik 9, Bülbüloğlu Vinç 4, Göknur Gıda 9, Akfen Yenilenebilir Enerji 9, Eksun Gıda 7, Koza Polyester 5, CVK Madencilik 5, Europower Enerji 7, Grainturk Tarım peş peşe 6 tavan yaptı.

Fakat son zamanlarda halka arz edilen BigChefs hisseleri yalnızca bir tavandan sonra düşüşe geçti. Bunun yanı sıra, Bien Yapı işleme başladığı gün tavan seviyesini göremezken; Kayseri Şeker, işleme tavan seviyeyle başlamayı başardı.

Sermayesiz nasıl para kazanılır? İşte yapılması gerekenler...

Tüm emeklilere müjde! İki ödeme birden yapılacak!

Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? İşte küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön