02 / 05 / 2024

Tüm emeklilere müjde! İki ödeme birden yapılacak!

Tüm emeklilere müjde! İki ödeme birden yapılacak!

Milyonlarca emekli 28 Haziran tarihinden önce Kurban Bayramı ikramiyesi alacak. 31 Mayıs tarihine kadar maaş başvurusu yapan EYT’liler de bu ödemeden faydalanacak. Maaşları henüz bağlanmamış bazı EYT’liler de çift ikramiye alacak.



Önceki ay zamlı ilk bayram ikramiyelerini alan emekli vatandaşlar, ikinci ödemeyi ise önümüzdeki ay alacak. Emeklilerin, dul ve yetimlerin faydalandığı ikramiye 28 Haziran tarihinden önce hesaplara aktarılacak.

İkramiyeden, haziran ayında ziran emekli maaşı bağlanan vatandaşlar da yararlanacak. Bu doğrultuda, 31 Mayıs tarihine kadar emekli maaşı için başvuran EYT'liler Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek.

Tüm emeklilere müjde! İki ödeme birden yapılacak!

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİYOR?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm maaşıyla beraber sürekli iş göremezlik geliri alan vatandaşlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bunun yanı sıra, SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil yurtlarla beraber bu kişilerin hak sahiplerine ödeniyor. EYT’yle beraber emekli maaşı bağlanan yurttaşlar da bayram ikramiyesi alma olanağı elde ediyor.
İşte detaylar...


Geri Dön