28 / 04 / 2024

EYT'lilere müjde! 4 ödeme birden yapılacak

EYT'lilere müjde! 4 ödeme birden yapılacak

EYT'de flaş gelişme. Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılan EYT düzenlemesi Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mart ayı içerisinde 1,5 milyonu aşkın kişi başvuru yaptı. Bu kapsamda EYT'lilere 4 ödeme yapılacak. İşte tüm detaylar...



Resmi Gazete'de yayımlanan yaş şartı içermeyen EYT düzenlemesi 4,7 milyon vatandaşı kapsamakta. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan 2,25 milyon kişi bulunmakta. Bunların 1,5 milyonu emeklilik başvurularını yaptı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre emeklilik yasası düzenlemesi sonrası SGK'ya 1,5 milyonu aşkın başvuru yapıldı. SGK çalışanları yoğun mesailer gerçekleştirerek bir kısım EYT'linin maaş bağlanma işlemleri yapıldı. Daha emeklilik başvurusu için işlemleri tamamlanmamış EYT'liler hiçbir hak kaybına uğramayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön