30 / 04 / 2024

Halkbank'tan acil uyarı geldi! Bu kişilere itibar etmeyin

Halkbank'tan acil uyarı geldi! Bu kişilere itibar etmeyin

Halkbank'tan müşterilerine acil uyarı yapıldı. Kendisini bankacı, polis ve savcı ikazı geldi. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için bankadan dikkatli olunması için çok önemli bir uyarı yapıldı.



Telefon kanalıyla yapılan dolandırıcılık yükseldi, Halkbank müşterilerine acil ikaz geldi. Son zamanlarda telefon üstünden yapılan dolandırıcılıkta yükseliş var. Bir çok kişi gelen bu aramalara kanıp maddi ve manevi olarak mağdur olmuş halde.

Gelen telefonların büyük çoğunluğunda ise arayanlar kendilerini bankacı, polis, savcı olarak tanıtıyor ve kişilerden banka bilgilerini istiyor. Banka ile çalışanlarda de bu telefonları gerçek sanıp kendilerine verilen talimatı uyguladığında ortaya büyük maddi mağduriyet çıkıyor.

İşte Halkbank da müşterilerine bir SMS göndererek bu konuda ikazda bulundu.

Halkbank tan acil uyarı geldi! Bu kişilere itibar etmeyin

Halkbank'tan gelen ikazda şöyle denildi:

Değerli müşterimiz; kendisini BANKACI, POLİS, SAVCI vb. olarak tanıtarak sizlere ulaşan, hesabınızdan ŞÜPHELİ İŞLEMLER yapılmış diyerek sizlerden dijital parola, kart bilgisi, SMS şifresi paylaşmanızı veya cep telefonunuzla karekodunuzu talep eden kişilere alaka göstermeyiniz.

Paylaşılan parola, şifre ve diğer bilgiler ile kötü hedefli kişilerin hesaplarınıza ulaşarak işlem yapabileceğini aklınızdan çıkartmayınız.

Şüpheli durumlarda 0850 222 0 400 Halkbank Dialog'u arayabilirsiniz. Mersis: 0456000468500132 B001


Geri Dön