03 / 05 / 2024

Hamdi Akın: Dünya Kupası için tahmin yürüttük, doğru çıktı!

Hamdi Akın: Dünya Kupası için tahmin yürüttük, doğru çıktı!

Fransız Accor zinciriyle Rusya'da otel açan Akfen Holding Başkanı Akın, 'Rusya'nın 2018 Dünya Kupası'nı alırsa şžamara, Yaroslavl ve Klaningrad'ın öne çıkacağını öngörüp buralara yatırım yapmaya karar verdik. Doğru çıktı' dedi



 

2007 yılında dünyanın 3'üncü büyük otel zincirine sahip Fransız Accor Grubu'yla anlaşıp, Türkiye'de zincir oluşturma yolunda adım atan Akfen Holding, bu ortaklığı Rusya'ya taşıdı. Akfen, Yaroslavl'a otel markası Ibis'i getirdi. 16.5 milyon Euro'ya mal olan 177 odalı Yaroslavl Ibis otel, Küresel Siyasi Forum nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ile bu şehirde bulunan Cumhurbaşkanı Gül'ün de katıldığı törenle açıldı.

KUZEY IRAK DA PLANDA

Accor ile ortaklıklarının yurtdışında da büyümeye devam edeceğini anlatan Hamdi Akın, 'Üsküp ve Tiflis'in yanı sıra Kuzey Irak'ta da yeni oteller açmayı hedefliyoruz' diye konuştu. Akın, artan otel fiyatlarındaki artışı dikkate alıp 2008 yılında Rusya'da oteller açmaya karar verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: 'Otel yerlerini seçerken bir şansımız oldu. Rusya'nın 2018 Dünya Kupası'nı alırsa Moskova'nın yanı sıra şžamara, Yaroslavl ve Klaningrad'm öne çıkabileceğini öngörüp, buralara yatırım yapmaya karar verdik. Tamamen tahmin yürüttük ve doğru çıktı. şžimdi otellerimizin olduğu yerlerde Dünya Kupası gibi önemli bir organizasyon oynanacak' diye konuştu.

Kremlin'e 4 kilometre uzaklıkta

Moskova'da 2014'te açacakları Ibis Otel'in, Rusya'da bulunan Accor Grubu'nun en değerli otellerinden birisi olacağını belirten Hamdi Akın, '50 milyon Euro'luk yatırımla 500 odalı büyük bir otel olacak. Yeri Kremlin'e 4 kilometre mesafede bulunuyor. Rusya'ya yaptığımız yatırım 108 milyon Euro'yu bulacak' dedi.

Unsal Ereke / HABERTÜRK

 


Geri Dön