07 / 05 / 2024

Hamdi Akın: Hakkımda tedbir kararı yok!

Hamdi Akın: Hakkımda tedbir kararı yok!

Boşanma aşamasında olan Hamdi Akın, 'Eşi mallarına tedbir koydurdu' iddiasını yalanladı. Jet yanıt veren eş Şafak Akın, mahkeme kararını gösterdi. Dosyanın altında imzası bulunan hakim ise 'O müsvedde' dedi



 AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın boşanma davası, yılan hikayesine döndü. Sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Şafak Akın, geçtiğimiz günlerde "şiddetli geçimsizlik" şikayetiyle boşanma davası açtı. Akın, 100 milyon dolar manevi, 50 milyon dolar da maddi tazminat talep etti. Ancak davanın ilk duruşmasında Hamdi Akın, "Hesabımda 2 milyon dolar vardı. Bu da Şafak Hanım'ın hesabına aktarıldı" dedi.

Boşanma davası sürerken, Şafak Akın, "Katılma alacağı" davası da açtı ve işadamının hisselerinin yarısına tedbir koydurdu. Mahkeme kararının basına yansımasının ardından işadamı Hamdi Akın sessizliğini bozdu ve "Herhangi bir tedbir kararı mevcut değil" dedi. Akın'ın bu açıklamasına jet yanıt ise eşinden geldi. Mahkeme kararını kanıt olarak gösteren Şafak Akın, "Evlilik tarihi olan 01.01.2002 ile boşanma davasının açıldığı 07.08.2010 tarihleri arasında Akın'nın edindiği hisselerin yarısına tedbir konuldu. Mahkeme kararı Hamdi Akın'ı yalanlıyor" şeklinde konuştu. Bir diğer "belirsizlik" de hakim cephesinde yaşandı. Karardan sonra hakim Türkan Gürpınar, bir tutanak tutarak tedbir kararının olduğu belgenin "müsvedde olduğunu" zapt altına aldı. Şafak Akın'ın avukatı Eyyüp Osman Hacıbekiroğlu ise "reddi hakim" talebinde bulunduklarını belirterek, "Ortada alınmış bir karar var. Bunu inkar etmeleri yasaya aykırı" dedi.
Takvim

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler:

'Hakkımda tedbir kararı yok'

Hamdi Akın, 12 yıllık eşinin talebi üzerine ''Mahkeme tarafından alınmış bir karar yok'' dedi

Hamdi Akın, 12 yıllık eşi Şafak Akın’ın talebi üzerine mahkeme tarafından alınmış bir tedbir kararı olmadığını belirtti.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 12 yıllık eşi Şafak Akın’ın talebi üzerine mahkeme tarafından alınmış bir tedbir kararı olmadığını belirtti. Akfen’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Hamdi Akın’ın hisseleri üzerinde bir tedbir mevcut olmadığı kaydedildi.

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, avukatı Kezban Hatemi aracılığıyla yaptığı açıklamada, boşanma arifesinde olduğu 12 yıllık eşi Şafak Akın’ın talebi üzerine mahkemenin tüm şirketlerindeki hisselerinin 1/2’si üzerine tedbir koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu. Hamdi Akın adına açıklamada bulunan avukatı Kezban Hatemi, çıkan haberlerin müvekkilinin ticari itibarına, şeref ve haysiyetine, kişilik haklarına ağır şekilde zarar verdiğini öne sürdü. Müvekkilinin halka açık şirketleri açısından da telafisi imkansız zararlar gördüğünü savunan avukat Hatemi, açıklamasında, Eyüp 1. Aile Mahkemesi’nce “tensip” (uygun görme) işlemlerinin yapılmadığına dair, 5 Kasım 2010 tarihinde bir tutanak düzenlendiğini belirtti.

Tutanağın tam metni

Avukat Hatemi, dünkü gazetemizde yer alan “Hamdi Akın’ın mal varlığına tedbir istendi” haberi üzerine yaptığı açıklamada geçtiğimiz Cuma Eyüp 1. Aile Mahkemesi’nin tutanağının tam metnine yer verdi: “27 Ekim 2010 tarihinde açılan davada, mahkememizce, dosya ve dava dilekçesi incelenerek tensip tutanağı hazırlandığı sırada, 3 Kasım 2010 tarihinde karşı dava açılması nedeni ile mahkememizce, karşı dava dikkate alınarak tensip tutanağı UYAP üzerinden düzenlenmesi hazırlıkları yapıldı. Bu sırada, UYAP sistemi dışında, henüz sisteme girilip onaylanmayan, hiçbir geçerliliği olmayan müsvedde halinde düzenlenen tensip zaptının, hakimin bilgi ve onayı dışında, davacı vekilince fotokopisi alınıp, hakimin reddi talepli dilekçe verildiğinden, HUMK’nin 36. maddesi gereğince, merci tarafından karar verilinceye kadar reddi hakim talebinde bulunulan hakimin, o davaya bakamayacağından usul işlemlerinin durdurulmasına, bu nedenle dosyanın tensip işlemlerinin yapılmadığına dair tutanaktır.”

Eşi itiraz edecek

Söz konusu tutanağa ilişkin olarak Hamdi Akın’ın eşi Şafak Akın’ın avukatı Osman Hacıbekiroğlu ise “5 Kasım’da hazırlanan bir tutanakla birdenbire tedbir kararı ‘müsvedde’ ilan edildi. Biz de bunun üzerine reddi hakim talebinde bulunduk” dedi.

Akfen’den KAP’a açıklama

BOŞANMA arifesinde olan Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın hisselerine mahkeme tarafından tedbir konulmadığı açıklandı. Akfen Holding A.Ş., Yönetim Kurulu Başkanı ve büyük ortakları Hamdi Akın’ın hisselerine mahkeme tarafından tedbir konulduğu haberleri üzerine Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yaptı.

Akfen Holding’in KAP’ta yayımlanan özel durum açıklamasında, bazı basın-yayın organlarında, Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve büyük ortağı Hamdi Akın’ın hisselerine Eyüp 1. Aile Mahkemesi tarafından tedbir konulduğu yönünde haberler çıktığı belirtildi. Açıklamada, Hamdi Akın’ın hisseleri üzerinde herhangi bir tedbir mevcut olmadığı kaydedildi.
Vatan


Geri Dön